kosárlabda

2020.03.20. 06:10

Mindenkinek nehéz lesz majd az újrakezdés

A női élvonalban szereplő Atomerőmű KSC Szekszárdi légiósai hazautaztak, magyar játékosai pedig otthon, személyre szabott programmal tartják szinten edzettségi állapotukat.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

„Erica McCall és Ty Marshall hazarepült Amerikába, Marie Ruzicková úgy döntött, hogy Olaszországba utazik párjához, bevállalva az ezzel járó nagyobb kockázatot. Ivana Dojkic már a Magyar Kupa alatt is beteg volt, csináltatott is tesztet, de nem a koronavírus támadta meg, hanem sima arcüreg-gyulladása volt, így ő Horvátországból már vissza sem utazott. Krnjics Szárá és Iszidora Vasziljevics erőnléti edző Szerbia felé vette az irányt” – fogalmazott a klub által készített videóban Szabó Noémi, hozzátéve, Djokics Zseljko vezetőedző Pécsett a családjával van.

A szakmai és sportigazgató elmondta, a tengerentúli légiósoknak, valamint a két szerbnek hazaérkezésük után házi karanténba kellett vonulnia. Déli szomszédainknál ezt olyan komolyan veszik, hogy naponta kétszer ellenőrzi a hatóság, betartják-e a szabályt. Első kihágásnál ötszázezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni, a másodiknál viszont akár el is vihetik a rendőrök.

„Mindannyiunk számára nehéz ez a helyzet, egy sportolónak különösen nehéz elfogadni, hogy nem a saját kezében van a sorsa, és nem a pályán dőlnek el a dolgok. Meglátjuk, milyen hosszú lesz ez az időszak. Előre semmit sem lehet megjósolni, hogy lesz-e folytatás, és ha lesz, mikor. Bízunk abban, hogy minél előbb véget ér ez az időszak, s akkor az idő nekünk fog dolgozni. Ha ez minél hosszabbra nyúlik, akkor, mint minden embernek, nekünk is nehéz lesz majd újrakezdeni” – tette hozzá Szabó Noémi.

Az MKOSZ kedden nyilvánította befejezettnek az összes 2019/2020-as bajnokságát, s eredményt sem hirdettek. A Magyar Kupában ezüstérmes KSC a döntésig valamennyi alapszakasz-meccsét lejátszotta, és harmadikként várta volna a rájátszást...

Borítókép: Studer Ágnesék (balra) most egyénileg készülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!