fantasztikus év

2018.11.20. 17:40

Modric nem aggódik az Aranylabda miatt

Bár az idei Aranylabda egyik fő várományosának számít, a horvát Luka Modric szerint a rangos díj nem változtatná meg sem őt, sem az életét.

Luka Modric of Croatia in action during the UEFA Nations League Group A4 match between England and Croatia at the Wembley Stadium in London, England, on 18 November 2018. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)

Luka Modric, a Real Madrid sztárja nem aggódik azért, hogy megkapja-e a 2018-as Aranylabdát, elmondása szerint elsősorban azért, mert ettől függetlenül is remek éven van túl – írja a FourFourTwo.

Pedig a 33 éves játékos a díj favoritjának számít, miután sorozatban harmadszor is megnyerte csapatával a Bajnokok Ligáját, a horvát válogatottal pedig bejutott a nyári világbajnokság döntőjébe.

Arról nem is beszélve, hogy a horvát középpályást szeptemberben az év férfi labdarúgójának választotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), de ez sem ad okot Modricnak, hogy aggódjon az Aranylabda miatt.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy egyáltalán versenyben vagyok egy ilyen nagy díjért”

– mondta Modric vasárnap este, az angolok elleni Nemzetek Ligája-meccs után, melyen válogatottja 2-1-es vereséget szenvedett Londonban, így búcsúzni kényszerült a sorozat legmagasabb osztályától, az A-ligától.

„Ha megkapom az Aranylabdát, nem lesz nálam boldogabb ember a Földön, de ha nem, akkor sem fog változni semmi sem. Az idei évem ettől függetlenül fantasztikus volt, és csak ez számít.”

A 2018-as Aranylabdát december 3-én adják át a győztesnek, és Modric abból a szempontból is frissítésnek számítana, hogy a díjat 2008 óta kizárólag az argentin Lionel Messi és a portugáli Cristiano Ronaldo nyerte meg, mindketten öt-öt alkalommal.

A két világsztárral szemben legutóbb 2010-ben a spanyol Andrés Iniestának, 2013-ban pedig a francia Franck Ribérynek volt érdemi esélye megnyerni a díjat, végül azonban nem sikerült nekik.

Borítókép: Modric az angolok elleni Nemzetek Ligája-meccsen

AFP / NurPhoto / Action Foto Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában