Kerékpár

2017.07.16. 19:30

Mollemáé a szakasz, Froome megtartotta a sárga trikót a Tour de France-on

A 15. szakasznál jár a verseny.

Bauke Mollema nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát, amelyen összetettben megőrizte első helyét a címvédő Chris Froome.

A Laissac-Sévérac l'Église és Le Puy-en-Velay közötti 189,5 kilométeres etap elején egy 28 fős boly ellépett a főmezőnytől, s kilenc percnél is nagyobb előnyre tett szert a szakasz második első kategóriás hegyéig.

Az emelkedőn a sárga trikós Froome defekt miatt leszakadt, ám segítőinek támogatásával felért az esélyeseket is magába foglaló csoportra. Eközben a lassan fogyatkozó – ekkor már csak nyolcfős – élbolytól Bauke Mollema szökött el 31 kilométerrel a befutó előtt. A Trek holland kerekese jól osztotta be erejét és előnyét, így megnyerte a szakaszt, üldözői közül Diego Ulissi és Tony Gallopin sprintelt leggyorsabban.

A brit Froome – visszaverve néhány kisebb támadást – közvetlen riválisaival együtt, közel hat és fél perces hátránnyal ért célba, így továbbra is ő áll az élen összetettben.

Eredmények:

15. szakasz, Laissac-Sévérac l'Église – Le Puy-en-Velay, 189,5 km:

1. Bauke Mollema (holland, Trek) 4:41:47 óra

2. Diego Ulissi (olasz, UAE Team Emirates) 19 másodperc hátrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!