cselgáncs

2020.04.08. 09:38

Motivációt ad, hogy már tudják, mire készüljenek

Motivációnak jó, de biztosat a cselgáncs Európa-bajnokság új időpontja sem jelent, állítja Cirjenics Miklós, az Atomerőmű SE olimpikonja.

Berg Sándor

Forrás: Beküldött kép

Az Európai Judo Szövetség (EJU) tovább módosította idei naptárát, amelyből valamennyi, július 31. előtti versenyét törölte. Ez azt is jelenti, hogy az eredetileg május 1-től 3-ig tervezett, majd június 19. és 21. közötti időpontra halasztott prágai olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot november 8-10. közé tolta el, írja a judoinfo.hu szakportál.

Cirjenics Miklós szerint motiváció szempontjából pozitívum, hogy kijelölték a kontinensbajnokság időpontját, ez azonban még nem jelenti azt, hogy sikerül is akkor megrendezni a tornát.

„Továbbra is képlékeny minden, július végéig rengeteg versenyt töröltek vagy halasztottak későbbre. Majd akkor lehet biztosra tudni valamit, ha vége lesz a járványnak, s ha majd folytatódik a versenysorozat – mondta lapunknak az Atomerőmű SE cselgáncsozója. – Jó pár sportolónak okozott fejtörést az, hogy az olimpiát egy évvel későbbre tették. Az Eb új időpontja számunkra új középtávú célt hozott, tovább dolgozunk azon, hogy a kontinenstornára a lehető legjobb állapotban érkezzünk.”

Cirjenics Miklós mellett Pupp Réka lehet még érdekelt Tolna megyei szempontból a felnőtt Európa-bajnokságon. A lehetőségekhez mérten az erőnléti alapozást mindketten Pakson, kis létszámban, külön-külön időpontban végzik. Mint azt a 100 kilogrammos súlycsoportban érdekelt olimpikon elmondta, a szabadban vagy a teremben csak erőnléti edzéseket (saját vagy szabad testsúlyos gyakorlatokat) végezhetnek, vagyis kontaktgyakorlatok tiltva vannak.

A nemzetközi szövetség a versenyek mellett az edzőtáborokat is törlik a versenynaptárból, az augusztusi eseményekről április végén határoznak. Az EJU a felnőtt Eb mellett új időpontot határozott meg az ifjúsági (november 28–december 1.), valamint a junior és U23-as kontinensbajnokságnak (november 11–15.), míg a kata és a veterán Európa-bajnokságot később kijelölt időpontban rendezik meg.

A mostani állás szerint az első, európai cselgáncsozók számára megrendezhető verseny a szeptember közepi pozsonyi Európa Kupa, valamint a zágrábi Grand Prix lehet.

Az EJU közleményében kifejti, a későbbiekben igyekszik gondoskodni arról, hogy szeptemberben és októberben megfelelő versenyzési (felnőtt, junior és ifjúsági Európa-kupák) és edzőtáborozási lehetőségekhez jussanak a sportolók.

Borítókép: Cirjenics Miklós legalább tudja, hogy mikorra kell csúcsformába kerülnie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!