elismerés

2018.12.20. 18:00

Négy megyei sportolót ismert el idén az MTI

Berg Sándor

A Magyar Távirati Iroda (MTI) Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 59 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére – áll a közleményben.

Tolna megyéből négy sportoló lett sportágának legjobbja. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség után az MTI is az év női maratoni kajakosának választotta Kiszli Vandát (Atomerőmű SE), míg a férfiaknál Boros Adrián (Tolnai KKSE) és Solti László bizonyult a legjobbnak. Kiszli másodszor, Boros negyedszer kapta meg az elismerést.

A labdarúgás futsal szakágában először választották az év legjobbjának a WSH Tolna-Mözs női élvonalbeli csapatának kapitányát, Varga Adélt. A válogatott játékos az előző idényben Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet nyert.

Szintén első alkalommal szavazták meg az év legjobb férfi sakkozójának Berkes Ferencet. Az Atomerőmű SE versenyzője tagja volt az idei sakkolimpián szereplő válogatottnak.

A riói olimpiai bajnokok közül az úszó Hosszú Katinka (8. alkalommal bizonyult a legjobbnak), a kajakos Kozák Danuta (6.) és a vívó Szilágyi Áron (4.) idén is a legjobbnak bizonyult, míg a pjongcsangi téli olimpián történelmi győzelmet aratott csapatból Liu Shaolin Sándor (3.) lett az év rövid pályás gyorskorcsolyázója.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Legeredményesebb hazai klubként az MTK, az Újpest és a Vasas egyaránt öt elsőséget mondhat magáénak.

A kézilabda szövetség januárban, míg a labdarúgó szövetség az M4 Sport – Az Év Sportolója gálán hozza nyilvánosságra a legjobbjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!