Vizes vb

2019.07.20. 09:43

Negyeddöntőbe jutott a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A magyarok a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak, közép-európai idő szerint 11.30-tól.

Kvangdzsu, 2019. július 19. Gurisatti Gréta, a magyar (b) és Emily Nicholson, az újzélandi válogatott játékosa a nõi vízilabda tornán, a negyeddöntõjébe jutásért játszott mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 20-án. Új-Zéland - Magyarország 6-17. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Koreai Köztársaságba a világbajnokság második felére megérkezett az ítéletidő, ugyan a hőmérséklet 25 Celsius-fok volt, óriási páratartalom, erős szél és szakadó eső jellemezte az elmúlt két napot.

Bíró Attila korábban azt mondta, bár dolgozott szövetségi kapitányként Új-Zélandon, a mostani együttesről már nem lehet sokat tudni.

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem okozhat gondot a továbbjutás, a tengerentúliak azonos létszámban nem jelentettek veszélyt a kapura.

Habár zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget a két csapat játékosai között, a magyarok rengeteget hibáztak, így csak két góllal nyerték meg az első negyedet. Nem változott a játék képe a folytatásban sem, így ötgólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

Az új-zélandiak a találkozó második felére kissé el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak.

Forrás: MTI

Borítókép: Gurisatti Gréta, a magyar (b) és Emily Nicholson, az újzélandi válogatott játékosa a női vízilabda tornán, a negyeddöntőjébe jutásért játszott mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában