Női kézilabda-vb

2019.12.10. 11:40

Néhány adat a magyar válogatott teljesítményéről

Lukács Viktória lett a magyar női kézilabda-válogatott házi gólkirálya a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Tomori Zsuzsanna pedig labdaszerzésben jeleskedett.

A magyarok hét mérkőzést játszottak a tornán: a csoportkörben Kazahsztánt és Szenegált legyőzték, Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától viszont kikaptak, az alsóházi rájátszásban pedig az Argentína elleni siker, majd a Franciaországgal szembeni vereség következett.

A 14. helyen végzett válogatott csupán 58 százalékos hatékonysággal célzott, 342 lövésből kereken kétszáz gólt szerzett.

Büntetőhöz 27 alkalommal jutottak a magyarok, ezek közül 18-at értékesítettek, ami 67 százalékos hatékonyságot jelent.

A házi gólkirály a Ferencváros jobbszélsője, Lukács Viktória lett, aki 36 kísérletből 27 gólt dobott, vagyis 75 százalékkal célzott.

Őt klubtársa, a balszélső Márton Gréta követi a rangsorban: 28 lövésből 23-szor talált be, azaz remek mutatóval, 82 százalékkal zárta a tornát.

A világbajnokság honlapján közzétett statisztika is megerősíti, hogy

Háfra Noémi gyengén célzott, ugyanis ötven próbálkozásból mindössze 18 gólt dobott, ami 36 százalékos hatékonyságot jelent.

Az FTC balátlövője ezúttal a gólpasszokban jeleskedett,

19 alkalommal hozta helyzetbe csapattársait, ebben ő bizonyult a magyarok legjobbjának.

Hét mérkőzés után

Tomori Zsuzsanna vezette a labdaszerzések ranglistáját, tíz alkalommal hajtotta végre ezt a bravúrt, ami az egész mezőnyben a legmagasabb szám volt a hétfői játéknapig.

A magyar kapusok – Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes – 34 százalékos hatékonysággal védtek, ugyanis 256 lövésből 87-et hárítottak, 32 büntetőből négyet fogtak meg.

A sportszerűségi rangsorban a magyarok az előkelő harmadik helyen álltak az utolsó mérkőzésük után, húsz alkalommal kaptak kétperces kiállítást, hétszer pedig sárga lapot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!