kézilabda

2019.07.05. 16:51

Nem fogadták el a Fekete Gólyák NB I/B-s nevezését

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

A magyar szövetség Szakmai- és Versenybizottsága ma véglegesítette a 2019/2020-as bajnoki idények besorolásait. Ebből kiderül, hogy nem fogadták el a Szekszárdi Fekete Gólyák KC NB I/B-s nevezését, így az együttes a következő szezonban az NB II-ben fog versenyezni. Ezzel együtt az is eldőlt, hogy a bajnokságot nyert ifjúsági csapat, valamint az ezüstérmes serdülő együttes marad a másodosztályban.

Az FGKC a 2012/2013-as szezonban jutott fel a másodosztályba, amelynek az előző évig folyamatosan tagja volt. Ez idő alatt két arany- és két ezüstérmet szerzett a gárda, az utolsó három szezonban viszont egy nyolcadik, egy ötödik, tavaly pedig a tizenegyedik hely jutott.

A szövetség által kiadott közlemény szerint az NB II dél-nyugati csoportjában a Szekszárd mellett az előző kiírás tizedik helyezettje, a Tolna KC, illetve a sereghajtó Tamási KC is szerepel majd a tizenkét csapatos bajnokságban. A férfiaknál a szezonrajton ismét két Tolna megyei együttesnek szoríthatunk: a legutóbb ötödik helyen végző Hőgyészi SC mellett a szezon során visszalépő, de a megyei bajnokság megnyerésével feljutást szerző dunaföldvári Holler UFC ismét ott lesz a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!