labdarúgás

2019.08.04. 19:55

Nem ilyen nyitányt képzeltünk

Beleszaladt a késbe a Szekszárdi UFC a Közép csoport rajtján. Dienes Pál gárdája a Pécsi MFC otthonában kapott ki 4–0-ra.

Rónai Gábor

a20190804_PMFC (piros) - Szeksz‡rd labdarœg— NB III. mŽrkœ?zŽs_PŽcs_LL__DN

Fotó: Laufer László

Egy kicsit féltettük a szekszárdiakat, akik a felkészülési időszak első tesztmérkőzésén 8–1-re maradtak alul a baranyai megyeszékhely legjobbjaival szemben, de azt gondoltuk, hogy kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba. Hát lehetett!

A szekszárdiak hiába építettek a masszív védekezésükre, s az abból indítható kontrákra, a nyáron alaposan megerősített PMFC ezúttal nem adott esélyt a kibontakozásra.

A baranyaiak az első percben nekiugrottak az UFC-nek, amely a 25. percig állta ugyan a sarat, de aztán Geiger Norbert fejjel bevette Szűcs Krisztián kapuját, majd pedig Bohata Ádám találta meg a kapuhoz vezető utat egy kavarodást követően. A csatár a szünet előtt még egyet villant, s ezzel tulajdonképpen eldőltek az érdemi dolgok.

A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, az UFC elsősorban pontrúgások után tudott veszélyeztetni, a pécsiek ellenben a negyedik góljukat (Rácz László fejelte a labdát a kapuba egy szabadrúgás után) is megszerezték. A hátralévő időben sok minden nem történt, a hazaiak már nem igazán erőltették magukat, a szekszárdiak pedig elfogadták, hogy egy sokkal jobb csapattól kaptak ki.

NB III, Közép csoport, 1. forduló

Pécsi MFC–Szekszárdi UFC 4–0 (3–0). Pécs, 1000 néző. V: Káprály. Pécs: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz L., Németh M. – Szabó D. (Tihanyi, 60.), Futó, Bohata, Grabant – Geiger (Kiss K., 75.), Koller (Kónya D., 62.). Edző: Vas László. Szekszárd: Szűcs K. – Rácz F., Dudás D., Márton E., Füredi – Királyházi, Arena Á., Lékó, Kesztyűs M. (Fejes P., 60.), Budai – Péter A. (Dombi, 60., Kvanduk J., 71.). Edző: Dienes Pál. Gólszerzők: Bohata (33., 39.), Geiger N. (24.), Rácz L. (50.).

Így alakultak a további mérkőzések

A Közép csoport 1. fordulójának további eredményei: Dunaharaszti MTK–Szentlőrinc SE 1–1, THSE Szabadkikötő–Kozármisleny 1–0, Bp. Honvéd II–Taksony SE 0–3, Kecskeméti TE–Dabas-Gyón FC 2–0, Monor–Rákosmente KSK 1–1, FC Dabas–Kelen SC 1–1.

A Dunaújváros-Iváncsa mérkőzés később kezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!