asztalitenisz

2020.01.28. 18:37

Nikosz ismét a dobogó legfelső fokára állhatott

Két év után állhatott fel ismét a dobogó legfelső fokára a szekszárdi Kizakisz Nikolaosz a korosztályos Budapest Bajnokságon.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

A Yorgos SE tehetsége – aki komoly lábsérüléssel vállalta a szereplést – az U13-as korosztályban második kiemeltként egyből a főtáblán kezdett, s a papírformát igazolva be is jutott a döntőbe. Az első körben a celldömölki Gőgös Martint, a nyolc között a dunakeszi Lindner Zétényt, az elődöntőben pedig a BVSC-s Cseri Ádámot búcsúztatta egyaránt 3:0-val. A fináléban a címvédő, első kiemelt Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) várt rá, s Nikosz ellene sem fékezett. A szekszárdi fiatal 3:1-es győzelemmel szerezte meg a serleget, s állhatott fel két év után ismét a dobogó tetejére.

Kizakisz Nikolaosz az U13-as korosztályban szerzett serleggel Fotó: Beküldött kép

Az serdülők mezőnyében egyesben és párosban is a második helyen végzett, azaz az aranya mellé még két ezüstöt tett hozzá. Egyéniben a szarvasi Szántosi Dáviddal vívta a döntőt, s kapott ki korábbi válogatott társától 3:0-ra. Párosban pedig Cseri Ádám oldalán a Szántosi, Lei egységgel szemben maradtak alul nagy küzdelemben 3:2-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!