Bezsákolták

2017.07.07. 16:00

Nowitzki marad a Dallasnál

Dirk Nowitzki megállapodott a Dallas Mavericksszel a szerződéshosszabbításról.

A 39 éves német kosaras ezzel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének második olyan játékosa, aki 20 idényt egyetlen csapatban játszik. Rajta kívül Kobe Bryant büszkélkedhet hasonlóval, ő 1996 és 2016 között volt a Los Angeles Lakers játékosa.

Nowitzki szerződésének részleteit klubja nem tette közzé, médiainformációk szerint azonban tízmillió dollárt fog kapni a két évre szóló elköteleződésért.

A 13-szoros All Star-játékos Nowitzki az elmúlt idényben 54 mérkőzésen lépett pályára és 14,2 pontos átlagot hozott össze. Első európaiként a liga legértékesebb játékosának választották 2007-ben, majd a döntő MVP-je lett 2011-ben, amikor megnyerte a bajnokságot a Dallas.

Idén márciusban hatodik játékosként átlépte a 30 000 pontos határt. Előtte olyan nevek állnak a rangsorban, mint Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kobe Bryant, Karl Malone és Kareem Abdul-Jabbar. Nowitzki jelenleg 30 260-nál jár, ezzel a legeredményesebb nem amerikai kosarasa az NBA-nek.

Címkék#Nowitzki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!