Járvány

2020.05.11. 11:59

Online futóversenyt rendeznek

A Budapest Sportiroda (BSI) történetében először online futóversenyt rendez ezen a héten Riska Virtuális Futóhétvége néven.

A BSI hétfői tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben szerte a világon sort kerítenek hasonló megméretésekre a nehéz helyzetbe került versenyszervezők, melyek a jelen állapotok között nem tarthatják meg hagyományos, nagy tömegeket vonzó eseményeiket.

A BSI eddig kilenc népszerű rendezvényét halasztotta el a járvány utáni időszakra.

Az online viadalokhoz az elmúlt hetekben a BSI kifejlesztette saját szoftverét, és ezt követően hirdette meg az első versenyt, melyen

egyéniben félmaratont (21,1 km), valamint 10, 5, és 2 kilométert lehet teljesíteni, utóbbit gyalogolva is.

Családi csapatversenybe is lehet nevezni 10, 5 és 2 km-en. Ezekben a számokban a csapattagok együtt haladva teljesítik a távot, az eredménylistára közös idővel kerülnek fel.

Ebben a versenyformában a távokat mindenki egyénileg vagy néhány társsal együtt teljesíti ott és akkor, ahol és amikor szeretné.

Ez lehet utcán, erdőben, de akár futópadon is. A teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy gps-es órával, futópad kijelzővel méri mindenki és küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista, a letölthető és Facebookon megosztható oklevél.

A Riska Virtuális Futóhétvégén minden teljesítő egyedi futómezt, pólót kap ajándékba utólag, futárszolgálattal kézbesítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában