labdarúgás

2018.07.03. 07:00

Öt hét, és kezdődik az új pontvadászat

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Mivel a Közép csoport beosztása még nem ismert és a leendő ellenfelek kilétét is homály fedi, a végső, konkrét célt majd csak a végleges keret és csoportbeosztás kialakulása után érdemes kijelölnie a Szekszárdi UFC-nek.

Az eredményesség szempontjából a legfontosabb, hogy azokon a találkozón, ahol steril fölényben játszik a csapat, az adódó helyzeteket kíméletlenül ki kell használni. A futball ezen aspektusában a szekszárdi csapat messze elmaradt az elvárásoktól a mögöttünk hagyott évadban.

Nagy jövés-menés nem várható a sárga-feketéknél, a 24 tagú keretbe több játékost célzottan posztra szeretnének igazolni, de a szakmai vezetés számára a legfontosabb, hogy a saját értékeit tartsa meg az egyesület.

A megjelent hírekkel ellentétben az NB II-be feljutott, Tiszakécskével hírbe hozott Hegedűs Márk mégis marad a megyeszékhelyen, távozik viszont Kozics Barnabás, aki az NB II-ben folytatná pályafutását, a balhátvéd Preininger Patrik pedig visszatér nevelőegyesületéhez, a Bonyhád Völgység LC-hez.

Új labdarúgók is érkezhetnek az UFC-hez: a középpályás Steinbach Máté Paksról, a PFC második csapatától érkezik. A csatár, Sárközi Krisztián az NB III-as bajnok, azaz az NB II-be feljutó Kaposvári Rákóczitól jön, két fiatal focista pedig a Vajdaságból kezdte meg az alapozást Kvanduk János edző csapatával. A keret kiegészül az U19-es együttesből kiemelkedő Bakó Viktorral, Ágics Péterrel, Tóth Dáviddal, az U17-es, másodosztályba rájátszás után feljutó alakulat két erőssége, Wirth Dániel és Farkas Kevin szintén csatlakozik az NB III-as kerethez.

Az átigazolási szezon július 31-én zárul, addig önjelölt világsztárok és megváltók leigazolása realizálódhat, de ennek ellenkezője is megtörténhet, környezetváltásra vágyó labdarúgók találhatnak maguknak új állomáshelyet.

A tervek szerint nyolc edzőmeccset játszik a Szekszárd az augusztus 4-i bajnoki rajtig. Először július 7-én, szombaton a megye egyes Kakasd lesz az ellenfelük, majd a Jánoshalmával (megye I.), a Kozármislennyel (NB III), a Nagymányokkal (megye I.) és a csoportrivális Paksi FC második csapatával is játszanak. Egy-két ellenfél kiléte még nem biztos.

Kvanduk János edző elmondta, sok idő nincs a kezdésig, a cél, hogy minél többen és többet játsszanak a rendelkezésre álló öt hétben.

Ami sok problémát okozott az elmúlt évadban, az a sérülések száma. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző hozzátette: Füredi Patrik, Turi Tamás és Márton Erik is elkezdi a felkészülést a csapattal.

A 15 találattal ismét házi gólkirályi címet szerző Fejes Péter tehermentesítését is meg kell oldani, a 26 éves, rutinosnak számító csatár rotálása kulcsfontosságú lehet az új évadban, helyettesének beépítése lehet a szakmai stáb egyik fő feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!