piszkos anyagiak

2018.01.04. 18:30

Pénzügyileg a Manchester City a világ legerősebb futballklubja

A „Soccerex Football Finance 100” tanulmány készítői figyelembe vették a klubok tárgyi tulajdonait, bankban lévő pénzét, valamint a tulajdonosi befektetéseket és az adósságot.

Egy kimutatás szerint pénzügyi szempontból a Manchester City a világ legerősebb futballklubja.

A „Soccerex Football Finance 100” tanulmány készítői figyelembe vették a klubok tárgyi tulajdonait, bankban lévő pénzét, valamint a tulajdonosi befektetéseket és az adósságot.

A Premier League éllovasát a szintén angol Arsenal, majd a francia Paris Saint-Germain követi a listán. Némi meglepetésre a kínai Kuangcsou Evergrande a negyedik helyen szerepel, két pozícióval a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírását megnyerő spanyol Real Madrid előtt.

„A kínai klub helye a világ labdarúgásában az elmúlt húsz évben bekövetkezett változás következménye”

- utalt a Kuangcsou Evergrande pozíciójára David Wright, a Soccerex marketingigazgatója. Hozzátette: a kínai élvonalból kilenc klub került fel a százas listára, több mint Franciaországból, Németországból vagy Olaszországból.

„Az Arsenal második helye minden bizonnyal többeket meglep, és vita tárgya lehet, mert az átigazolási piacon jellemzően nem költ túl sokat”

- hangsúlyozta Wright, aki szerint a londoniak üzleti modellje ezzel szemben rendkívül szilárd, ami különösen a klub tulajdonában lévő Emirates Stadionnak köszönhető.

A két „dobogós” mellett az angol élvonalból további három együttes – a Tottenham Hotspur (5.), a Manchester United (7.) és a Chelsea (9.) – került a legjobb tíz közé, ahol a spanyol Barcelonának (13.) nem jutott hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!