cselgáncs

2019.07.16. 19:41

Pupp Réka: a győztestől nem szégyen kikapni

Berg Sándor

Fotó: ijf.org

Helyezetlenül zárta a budapesti Grand Prix-versenyt Pupp Réka. Az Atomerőmű SE cselgáncsozója csalódott, amiért nem tudta megmutatni hazai közönség előtt, mire képes igazán.

Értékes olimpiai pontokat lehetett szerezni az elmúlt hétvégi, Budapesten rendezett Grand Prix-versenyen. A jó forma mellett a szerencsére is szükség van a cselgáncs világában is, ez azonban nem Pupp Réka mellé állt a magyar fővárosban.

„Az első meccs elég kiegyenlített volt, de úgy éreztem, a spanyol jobban elfáradt a végére. Talán ezért is hibázott és tudtam rákontrázni a rossz indítására, amivel sikerült nyernem az aranypontban” – összegezte Estella Lopez Sheriff elleni meccsét az ASE 52 kilogrammban induló dzsúdósa.

„Számítani lehetett rá, hogy szoros meccs lesz, mert kétszer mentünk egymással versenyen, egyszer ő, egyszer én nyertem. Jó, hogy javítottam az átlagon” – tette hozzá az U23-as Eb-ezüstérmes.

Pupp Réka felemás szezont fut, a marrákesi GP-n hetedik lett (ott éppen a mostani spanyol ellenfele győzte őt le), a kolozsvári Európa-kupán pedig ezüstérmes lett, a minszki Európa Játékokon viszont már az első körben búcsúzott.

„Sosem szerencsés, ha egy japánt besorsolnak hozzád, de próbáltam mindent a helyére tenni és mindent beleadni a meccsbe – folytatta immár a Maeda Chishima elleni mérkőzés elemzését a paksi. – Úgy érzem, hogy állásban tudtam uralkodni, de a földharc is része a dzsúdónak. Jól bent volt a fojtása, így kénytelen voltam lekopogni. Szerettem volna itthon megmutatni magam, de nem hiszem, hogy szégyen kikapni a későbbi győztestől” – zárta a világranglista-21. magyar dzsúdós.

A magyarok három éremmel zárták az ötödik budapesti GP-t: Karakas Hedvig (57 kg), Ungvári Attila (81 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) egyaránt a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A másik paksi induló, Cirjenics Miklós (világranglista-25.) hetedik lett.

A két ASE-dzsúdós két hét múlva a zágrábi Grand Prix-en lép tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!