cselgáncs

2020.01.09. 07:28

A megyéből Pupp Réka áll a legelőkelőbb helyen a friss világranglistán

Rónai Gábor

Forrás: MW

Pupp Réka a 23. helyen kezdte a 2020-as évet a sportág legfrissebb világranglistáján. Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos cselgáncsozóját súlycsoportja 23. helyén jegyzik, ezzel ő a legjobb a Tolna megyei dzsúdósok közül. Pupp Réka egy éve még a 13. helyen állt, de így sincs rossz pozícióban a tokiói olimpiáért zajló kvalifikációs versengésben.

Nem sokkal marad el Pupp Rékától csapattársa, Cirjenics Miklós, akit a 27. helyen jegyeznek a január első napjaiban kiadott listán. A 100 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Cirjenics egy évvel korábban Pupphoz hasonlóan sokkal jobban állt, akkor a 14. helyen tartották számon.

A szintén paksi Csoknyai László régóta nem versenyez, de így sincs annyira rossz helyzetben, hiszen a 108. helyen jegyzik a 81 kilogrammosoknál. Ami a többiekre nézve szomorú, hogy „Csokit” a magyarok közül egyedül Ungvári Attila tudja megelőzni, ő a 28. a rangsorban. Csoknyai egy évvel korábban a 35. helyen állt.

A szekszárdi Gemenc JK-t is képviseli egy fiatal a világranglistán. A 73 kilogrammosoknál Mátics Andrást a 431. helyre rangsorolták – egy évvel korábban a 374. volt.

Sajnos újabb visszaesést hozott számunkra a generációváltások második esztendeje: két évvel ezelőtt ilyenkor hat dzsúdósunk volt a rangsor súlycsoportonkénti legjobb tíz versenyzője között, ez a szám öttel csökkent két év alatt. Ezúttal a listán szereplő dzsúdósaink száma sem emelkedett, ugyanúgy hatvanhat fő szerepel rajta, mint 2018-ban – írja a judoinfo.hu szakportál.

A legmagasabban rangsorolt magyar továbbra is az MTK Budapest 90 kilós világbajnoki ezüstérmese, Tóth Krisztián, aki tokiói világbajnoki helyezésével megegyező pozícióban, az ötödik helyen áll a ranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!