szurkolók nélkül

2017.08.17. 12:24

Rádupláztak az újpesti zárt kapukra

Következő két hazai mérkőzését is nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC-nek.

A lila-fehér klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága által legutóbb kiszabott büntetés – amelyet a Honvéd elleni bajnokival kapcsolatban rótt ki – mellett egy korábbi felfüggesztett zárt kapus szankció is most lépett életbe. Az akkori hivatalos indoklás szerint az Újpestet a Kispesten történtek miatt „mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért” büntették meg.

Mivel a klub nem fellebbezett, a Szusza Ferenc Stadion bejáratai az Újpest FC-DVTK (augusztus 19.) és az Újpest FC-Puskás Akadémia (szeptember 9.) bajnoki mérkőzések alkalmával zárva maradnak a szurkolók előtt.

A lila-fehérek már a 2. fordulóban a Ferencváros elleni rangadót követően is kaptak egy zárt kapus büntetést, így a Vasas ellen üres lelátók előtt futballoztak.

Az Újpest öt forduló után hat ponttal kilencedik a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!