Járvány

2020.04.08. 12:15

Reus bízik a Dortmund bajnoki címében

A bajnokság megnyerését tűzte ki célul a sérüléséből lábadozó Marco Reus, a Borussia Dortmund válogatott csapatkapitánya, aki szerint a címvédő Bayern Münchennel szembeni négypontos hátrány egyáltalán nem lesz ledolgozhatatlan, amikor a koronavírus-járvány miatt szünetelő német labdarúgó-bajnokság újraindul.

Dortmund's injured German forward Marco Reus stands in front of the pitch prior to the UEFA Champions League Last 16, first-leg football match BVB Borussia Dortmund v Paris Saint-Germain (PSG) in Dortmund, western Germany, on February 18, 2020. (Photo by SASCHA SCHUERMANN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sascha Schuermann

„Még minden lehetséges, ezért

abban reménykedem, hogy végigjátszhatjuk a szezont és egy izgalmas hajrát produkálhatunk majd”

- nyilatkozta a 30 éves támadó a Sport Bild című napilapnak.

Reus eltökélt abban, hogy dortmundi társaival együtt megtörje a Bayern-fölényt.

A müncheni sztárcsapat sorozatban nyolcadik bajnoki címére hajt.

A február elején izomsérülést szenvedett futballista úgy véli, ha májusban folytatódhat a bajnokság, ő ismét csúcsformában segítheti a Borussiát.

„Alapesetben ilyenkor sokkal kevesebb az idő arra, hogy felépüljek a sérülésből, de a kényszerszünetben nyugodtabb tempóban tudok készülni a folytatásra”

- mondta a 44-szeres válogatott Reus, aki lehetségesnek tartja, hogy zárt kapuk mögött folytassák a pontvadászatot.

„Azt gondolom, hogy a labdarúgásnak nagy ereje van, amelynek köszönhetően jó kedvet és lelkesedést csempészhetünk az emberek életébe ezekben a nehéz időkben, akár zárt kapus meccsekkel is”

- fogalmazott.

A Bundesliga mostani idénye a 25. forduló után szakadt félbe, az utolsó mérkőzést március 11-én rendezték. Az élen a Bayern áll 55 ponttal, az 51 pontos Dortmundot pedig egypontos lemaradással követi a harmadik helyen a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában