jégkorong-vb

2019.05.04. 15:09

Rosszul jött a magyaroknak a litvánok győzelme

Így beérték a mieinket és a szlovénokat is.

A litván jégkorong-válogatott megszerezte első győzelmét és pontszámban beérte a magyar csapatot a nurszultani divízió I/A-világbajnokságon, miután szombaton meglepetésre 2-1-re nyert a Koreai Köztársaság együttese ellen. Ezzel az is eldőlt, hogy a házigazda Kazahsztán jövőre a világelitben szerepel.

Az eddig pont nélkül álló litvánok többet kísérleteztek a nyitó játékrészben, s a magyarok ellen is betaláló Tadas Kumeliauskas góljával emberelőnyben vezetést szereztek.

A folytatásban a hátrányban lévő ázsiai együttes volt aktívabb a kapu előtt – 15, illetve 7 kísérlet -, ám mindkét fél csak meg nem adott gólig jutott.

Így litván előnnyel fordultak a záró felvonásra, amelyben a dél-koreaiak csapatkapitánya, Kim Szang Vuk egyenlített. A torna ponterősségben eddig legjobb játékosa hétfőn kétszer is betalált a magyar válogatott kapujába.

A tavaly még a harmadosztályban szereplő baltiak azonban nem hagyták annyiban, s tíz perccel a dudaszó előtt újra vezetést szereztek Paulius Gintautas révén, s előnyüket meg is tartották.

Sikerével a litván csapat beérte a magyar válogatottat – amely csütörtökön 4-1-re legyőzte a baltikumi együttest -, s az ugyancsak három pontos szlovén csapatot a tabellán.

A zárófordulóban vasárnap a szlovén-litván lesz az első, míg a kazah-magyar az utolsó összecsapás. Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány csapatának ugyanannyi pontot kell szereznie, mint amennyit a litvánok gyűjtenek a zárónapon, vagy többet, mint amennyivel Szlovénia gazdagodik, így kerülheti el a kiesést jelentő utolsó pozíciót.

Egyben az is eldőlt, hogy befejező két mérkőzésének eredményétől függetlenül a kazah válogatott biztosan a tagja lesz a 2020-as svájci elit vb mezőnyének. Szombaton (ma) ugyanis a vele azonos pontszámmal álló fehérorosz csapattal találkozik a házigazda, amelynek előnye három pont a harmadik Koreai Köztársaság előtt, s amelyet 4-1-re legyőzött csütörtökön, pontazonosságnál pedig az egymás elleni eredmény rangsorol.

Eredmény, 4. forduló:

Litvánia-Koreai Köztársaság 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

gól: Kumeliauskas (14.), Gintautas (50.), illetve Kim Sz. V. (43.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!