visszatérés

2018.07.12. 22:58

Serena Williams lesz Kerber ellenfele a döntőben

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena az elődöntőben két szettben verte a német Julia Görgest.

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams lesz Angelique Kerber ellenfele a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének döntőjében, miután csütörtökön két szettben verte a német Julia Görgest.

A hétszeres bajnok Williams a 11. elődöntőjét vívta Londonban, s az előző tízből csak egyet vesztett el – 2000-ben nővére, Venus ellen. A szülési szabadságáról tavasszal visszatért amerikai – aki jelenleg csak 181. a világranglistán – remek játékkal hamar szettelőnybe került, ám a második felvonásban 5:3-nál nem tudta kiszerválni a mérkőzést. Az első GS-elődöntőjében szereplő Görges azonban váratlanul semmire elvesztette az adogatását, ami már a meccsbe került. A találkozó 1 óra 11 percig tartott.

A 36 éves Williamsre a szombaton 15 órakor kezdődő fináléban a kétszeres Grand Slam-bajnok Kerber vár. Kettejük 2007 óta íródó különpárharcában az amerikai sztár vezet 6-2-re.

Eredmények:

nők, elődöntő:

S. Williams (amerikai, 25.)-Görges (német, 13.) 6:2, 6:4

korábban:

Kerber (német, 11.)-Ostapenko (lett, 12.) 6:3, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában