furcsa verseny

2018.02.13. 18:48

Síelő robotok is megmérkőztek a téli olimpián

Dél-Koreában rendezték meg a világon először a síelő robotok versenyét, nem messze a phjongcsanghi téli olimpia helyszínétől.

Tedzson, 2017. december 11. A dél-koreai fejlesztésű DRC-Hubo humanoid robot viszi az olimpiai lángot a Szöultól 164 kilométerre, délre levő Tedzsonban 2017. december 11-én. A 2018-as téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik Phjongcshangban.

Forrás: MTI/EPA/Yonhap

Fotó: YONHAP

Nyolc humanoid robot vett rész a Welli Hilli Parkban rendezett megmérettetésen, amelyre a nagy dél-koreai egyetemek, köztük a Szöuli Műszaki és Technológiai Nemzeti Egyetem csapatai neveztek. A sípálya egy órányi autóútra van Phjongcsanghtól nyugatra.

A részt vevő robotoknak számos feltételnek kellett megfelelniük: magasságuknak túl kellett szárnyalnia az 50 centimétert, két lábon kellett állniuk. Az emberhez hasonlóan síléceket és botokat kellett használniuk, képesnek kellett lenni a térd és a könyök hajlítására.

A robotokat sebességük és manőverező képességük alapján értékelték, és emberi segítség nélkül kellett célba jutniuk. Irányítóik csak a pálya széléről avatkozhattak bele mozgásukba – közölte a dél-koreai ipari minisztérium.

A tárca szerint robotokat a téli olimpia különböző helyszínein, az olimpiai faluban és a sajtóközpontban is alkalmaznak az olimpiai játékok sikeres lebonyolításához.

Borítókép: A dél-koreai fejlesztésű DRC-Hubo humanoid robot viszi az olimpiai lángot

Forrás: MTI/EPA/Yonhap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!