Úszás

2017.08.27. 07:24

Siker: Késely Ajna és a 4x200-as férfi gyorsváltó is aranyérmes

Érmekben gazdag szombatot zárt a magyar csapat a junior úszó-világbajnokságon.

Budapest, 2017. július 28. Késely Ajna a nõi 800 méteres gyorsúszás elõfutama elõtt a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Késely Ajna és a Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású 4x200 méteres férfi gyorsváltó is aranyérmet nyert az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon szombaton.

A 15 éves Késely 4:06.72 perces idővel diadalmaskodott.

„Nagy nyomás volt rajtam, mivel még nem szereztem aranyat, amit sokan vártak tőlem, de most végre megvan, így a teher lekerült rólam és 1500-on és 200-on felszabadultan versenyezhetek. Nagyon örülök ennek az aranynak, és köszönöm mindenkinek, aki a hazai világbajnokság után az elmúlt hetekben mellettem volt, mert hullámvölgyben voltam”

- nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetségnek a fiatal magyar úszó.

A Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összeállítású férfi 4x200 méteres gyorsváltó elképesztően szoros küzdelemben, mindössze egyetlen század különbséggel, 7:10.95 perces új junior világcsúccsal győzött az amerikaiak előtt.

[embed]]

„Ez fenomenális volt, ezt átélni, ahogyan Nándi jött a végén és mi ordítottunk, ez hihetetlen” – mondta Márton. A nyitónapon Milák, Márton és Németh – Barta Mártonnal kiegészülve a 4x100 gyors küzdelmeit is megnyerték, Milák pedig tegnap 100 méter pillangón is diadalmaskodott, így ő már három aranynál jár.

„Mikor láttuk, hogy világcsúcson belül vagyunk, ordítottunk Nándinak, én pedig szétvágtam a rajtkövet, ahogyan csak tudtam”

- tette hozzá Milák.

„Az első százon nem akartam túl erősen kezdeni, ennek ellenére nem léptek el tőlem, így az utolsó ötvenem nagyon erős volt és bíztam a meglepetés erejében” – mondta a harmadik ember, Holló Balázs, aki 400 gyorson második volt.

A magyarok így négy nap után kilenc éremmel, négy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal állnak.

Borítókép: Késely Ajna a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában, MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!