Liverpool-Atlético

2020.03.12. 10:20

Simeone: Oblak megnyerte nekünk a meccset

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője szerint a Liverpool elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóján csapatának nyerőembere Jan Oblak volt, így leginkább a szlovén kapusnak volt köszönhető, hogy kettős győzelemmel búcsúztatták a címvédőt.

Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone reacts after Atletico Madrid's Spanish striker Alvaro Morata scores his team's third goal during the UEFA Champions league Round of 16 second leg football match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on March 11, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

Az Atlético az 1-0-s hazai győzelmet követően a szerdai visszavágón a rendes játékidőben 0-1-re, majd

a hosszabbítás elején már 0-2-re állt, de onnan is volt számára visszaút, és végül 3-2-re fordított.

A spanyol együttest 2011 decembere óta irányító 49 éves argentin szakember elmondta: kapus is képes megnyerni egy mérkőzést.

„Lionel Messi lehet nyerőembered, ha ott van a csatársorodban, de a kapusok ugyanúgy képesek megnyerni egy mérkőzést a csapatuknak. Oblak ezt tette most nekünk”

- dicsérte a mérkőzés legjobbjának megválasztott 27 éves szlovén válogatott játékost Simeone.

Az európai szövetség (UEFA) statisztikái szerint a 11 védést – közte több bravúrt – bemutató Oblak

a BL egyenes kieséses szakaszában pályára lépő kapusok közül három év után először védett legalább tíz alkalommal.

Ez legutóbb Manuel Neuernek (Bayern München) sikerült, aki 2017. április 12-én tíz alkalommal védett a Real Madrid ellen 2-1-re elveszített negyeddöntős párharc első, hazai felvonásán.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a mérkőzés fordulópontjának tartott első madridi gól miatt kesergett leginkább.

„A kapott gól is része egy futballmérkőzések, nem szabadna ennyire döntő hatással lennie a folytatásra, de abban a pillanatban mégis minden megváltozott”

- utalt Marcos Llorente első, 97. percben szerzett találatára, amelyet a sérült Alisson Beckert helyettesítő hazai kapus, Adrián hibája előzött meg.

A Liverpool 2014 októbere után kapott ki ismét hazai környezetben európai kupamérkőzésen, egy olyan csapattól, amely a bajnokságában a hatodik helyen áll, a szezonban 27 bajnoki mérkőzéséből csak 11-et tudott megnyerni.

A rendkívül csalódott Klopp elmondta: elfogadják a vereséget és a búcsút, de ettől még nagyon rosszul érzik magukat. A német szakember a továbbjutó spanyol riválist úgy dicsérte, hogy közben kritizálta is.

„Nem értem, hogy azokkal a képességekkel, amelyekkel rendelkeznek, miért ilyen futballt játszanak. Képesek kiváló játékra, de ők mégis inkább mélyen védekeznek, és kizárólag a kontrákra építik a támadójátékukat”

- nyilatkozta Klopp.

A BL-ben 13 év után fordult elő újra, hogy az előző idény két döntőse közül egyik sem jutott a negyeddöntőbe. Akkor a címvédő Barcelonát a Liverpool, míg döntős ellenfelét, az Arsenalt a PSV Eindhoven búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

Forrás: MTI

Borítókép: Simeone a szokásos felhevült állapotában a Liverpool elleni meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában