labdarúgás

2019.09.21. 08:17

Sok néző előtt kergetheti a csodát a völgységi gárda

Megkérdeztük az edzőket, mit várnak a ma délutáni Magyar Kupa-mérkőzésektől. Bonyhád VLC–Puskás Akadémia, Szekszárdi UFC–Lipót és Tamási 2009 FC–Tihany a program.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Bonyhád VLC–Puskás Akadémia, szombat, 15 óra

Köllő Roland: – Amatőr sportolókként megtiszteltetés számunkra, hogy profi sporttársainkkal mérhetjük össze a tudásunkat. Mindig úgy indulunk neki a megyei selejtezőnek, hogy azt meg akarjuk nyerni, mert így esélyt kaphatunk arra, hogy akár első osztályú együttest is fogadhassunk. Mindenkinek a Fradi elleni meccs az álma, de a bajnokságban dobogós Puskásnak is örülünk, várhatóan sok néző előtt játszhatunk velük egy vérbeli kupameccset. Tisztában vagyunk az esélyekkel, a két csapat közti tudásbeli különbséggel, de a sportban vannak csodák, és mi hiszünk benne. Ha szerencsénk lesz, szép eredményt is elérhetünk, s ez nem biztos, hogy a továbbjutást jelenti. Ha lesz esélyünk, igyekszünk megragadni! Mindenki várja a meccset, egyedül a sérült Pfaff Ferenc nem játszhat.

A bonyhádiak tervezett kezdőcsapata: Szabó Sz. – Szász D., Völgyi P., Máté R., Szlama, Hambuch – Wirth D., Pap R., Ágics, Preininger P. – Csigi Á.

Tamási 2009 FC–Tihanyi FC, szombat, 15 óra

Barics Péter: – Mindenképpen a továbbjutás a célunk, győzni szeretnénk, hogy a siker még inkább összekovácsolja a társaságot. Elkezdtünk egy komoly munkát a csapattal, ezen a héten is jól dolgoztak a játékosok, mindenki jó állapotban van. Megnéztem a tihanyiakat, feltérképeztem őket, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Igazából azonban sokkal jobban érdekel engem a saját csapatom produkciója. Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor nagy baj nem érhet bennünket. Sérültünk nincs, mindenki játékra kész!

A tamásiak tervezett kezdőcsapata: Pintér K. – Pintér A., Yondo, Hajdók, Orosz M. – Benke, Göttlinger, Györgye, Kugli – Farsang, Haruna.

Szekszárdi UFC–Lipót Pékség SE, szombat, 15 óra

Dienes Pál: – Az elmúlt két bajnokin eredményben nem tudtuk azt hozni, amit elterveztünk. Azért is van hiány­érzetünk a Szentlőrinc és az Iváncsa elleni vereségek miatt, mert olyan periódusban kaptuk a gólokat, amikor ellenfelünk már nem dominált. Egy kupamérkőzés mindig más, mint egy bajnoki, itt egy találkozón dől el, hogy ki a jobb. Szombaton több olyan játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, aki a szezonban eddig kevesebbet játszott. Szeretnénk élni a hazai pálya előnyével, a továbbjutás a célunk. A lipótiak újoncok az NB III.-ban, de jól szerepelnek, és vannak remek, gólveszélyes futballistáik, akikre oda kell figyelnünk.

A szekszárdiak tervezett kezdőcsapata: Mityók – Rácz F., Arena Á., Dudás D., Béla D. – Dombi, Budai D., Juhász M., Kesztyűs – Vituska I., Péter A.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, 2x15 perc hosszabbítás következik, s ha ez sem hoz döntést, jönnek a tizenegyesek.

Borítókép: Zsúfolt lelátó a 2015-ös Bonyhád–Honvéd kupameccsen. A Puskás elleni találkozóra is nagyon sok nézőt várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!