Real a Dortmund ellen

2017.08.24. 19:23

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

A csoportkör szeptember 12-től december 6-ig tart, az első két-két helyezett jut a legjobb 16 közé, a harmadikok az Európa Ligában folytathatják. A sorozat fináléját 2018. május 26-án játsszák Kijevben.

Nyon, 2017. augusztus 4. Giorgio Marchetti, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA helyettes fõtitkára (b) és Michael Heselschwerdt, az UEFA klubversenyért felelõs vezetõje kisorsolja a 2017/2018-as labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõje negyedik fordulójában egymással mérkõzõ csapatok párosítását a szervezet nyoni székházában 2017. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)

A címvédő Real Madrid az elmúlt szezonhoz hasonlóan a Borussia Dortmunddal is találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A főtábla csütörtök esti monacói sorsolásán az előző két kiírásban győztes spanyol klub és a német bajnoki bronzérmes mellé a H csoportba a Premier League másodikja, a Tottenham Hotspur, valamint a ciprusi APOEL került.

A legutóbb döntős Juventus a D jelű négyesben 2015-ös döntőbeli ellenfelével, az FC Barcelonával találkozik, a két csapat az elmúlt idényben a nyolc között találkozott egymással. Ebben a kvartettben az Olimpiakosz és a Sporting Lisboa szerepel még.

A német ezüstérmes, BL-újonc RB Leipzig kapuját Gulácsi Péter az AS Monaco, az FC Porto és a Besiktas ellen védheti. A Liverpool FC – amelynek keretében ott van a sérülésből lábadozó kapus Bogdán Ádám – a Szpartak Moszkvával, a Sevillával és a Mariborral küzd majd a továbbjutásért.

A BL-csoportok beosztása:

A csoport:

Benfica (portugál), Manchester United (angol), FC Basel (svájci), CSZKA Moszkva (orosz)

B csoport:

Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), RSC Anderlecht (belga), Celtic Glasgow (skót)

C csoport:

Chelsea (angol), Atlético Madrid (spanyol), AS Roma (olasz), Qarabag (azeri)

D csoport:

Juventus (olasz), FC Barcelona (spanyol), Olimpiakosz (görög), Sporting Lisboa (portugál)

E csoport:

Szpartak Moszkva (orosz), Sevilla (spanyol), FC Liverpool (angol), Maribor (szlovén)

F csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán), Manchester City (angol), SSC Napoli (olasz), Feyenoord (holland)

G csoport:

AS Monaco (francia), FC Porto (portugál), Besiktas (török), RB Leipzig (német)

H csoport:

Real Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Tottenham Hotspur (angol), APOEL (ciprusi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!