Mozgást mindenkinek

2017.07.11. 18:52

Speciális kosárlabdaoktatás a zánkai Erzsébet-táborban

A mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet-táborban, ahol speciális kosárlabdázók programján vett részt.

Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte, hogy Magyarország is azzal a problémával küzd, mint bármelyik európai állam. Egyre több fiatal már kora gyermekkorától elhízott. A mozgást ezért nem lehet elég korán elkezdeni függetlenül attól, hogy valaki fogyatékkal él-e vagy sem – tette hozzá az államtitkár.

A zánkai Erzsébet-táborban egy hétig tartó Élménytábor+ speciális kosárlabdatáborban délelőtt speciális kosárlabdaedzéseket tartanak a résztvevőknek, akik délután bekapcsolódnak az élményprogramokba a többi táborozóval együtt. A keddi edzéshez csatlakozott még az államtitkár mellett Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus is.

Galambos Zsolt edző elmondta: a táborban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakágában sportoló fiatalok a két év múlva Abu-Dzabiban rendezendő speciális világjátékokra készülnek, amelyen több mint ötezer sportoló, köztük száz magyar speciális olimpikon vesz részt. Galambos Zsolt hozzátette: két éve a magyar kosárlabdázók megnyerték a speciális világjátékokat Los Angelesben, és szeretnének jó eredményt elérni az esedékes versenyen is.

A zánkai Erzsébet-táborban több speciális sporttábort rendeznek, így lesz még az úszásra, az öttusára, a labdarúgásra és az atlétikára fókuszáló programsorozat is.

Az Élménytábor+ speciális tábor egy bővített változata az élménytábornak, ahol a programok délelőttönként plusz tematikus foglalkozásokkal és edzésekkel egészülnek ki – olvasható a tábor honlapján.

Címkék#zánka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!