Hallgassa élőben!
2021. 03. 06. 06:30 | [email protected]

Elnézést a Gyirmót és a Pécs szurkolóitól. Ők alighanem még reménykednek benne, hogy kedvenceik felkerülhetnek az élvonalba, ami érthető, hiszen tizenegy fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt csupán három, illetve öt pont a lemaradásuk, de én ennek ellenére azt hiszem, a Vasast és a Debrecent nem taszítják le az első két helyről. Ha ez nagy meglepetésre mégis sikerülne, akkor legfeljebb a Loki kárára adnék minimális esélyt, amely a hét közepén tetemes előnyt eltékozolva átadni kényszerült a vezető pozícióját a tabellán az angyalföldieknek, és szemlátomást nemigen tud úrrá lenni a nehézségein.

Ne felejtsük el: az utóbbi tizenhat évet tekintve a teljes magyar profi mezőny legeredményesebb klubjáról beszélünk. Ebbe a kicsivel több mint másfél évtizedbe hét bajnoki cím, hat Magyar Kupa- és öt Szuperkupa-győzelem, egy-egy Bajnokok Ligája és Európa-liga csoportkör fér bele, ami igen tekintélyes eredménysor. Ezt csak azért érdemes hangsúlyozni, hogy világosabban látsszon, a DVSC-ről szólva nem egy tizenkettő egy tucat jelentőségű társaságról, hanem a magyar futball egyik tekintélyes fellegváráról beszélünk.

Amely éppen jó úton halad ennek a tekintélynek a megtépázásához. És nem a Gyirmót, a Vasas vagy a szerdai vereségre utalva az Ajka tépázza, hanem saját maga. Érkezett már hír öltözői konfliktusokról, csapatkapitány-váltásról, három fordulóval ezelőtt edzőt is cserélt a klub, elsősorban nem rossz eredményre, hanem a vezetésnek nem tetsző játékra hivatkozva, majd olyan ember került a szakmai stáb élére, akinek ehhez sem végzettsége, sem tapasztalata nincsen. A Debrecenhez semmilyen szállal nem kötődő Huszti Szabolcsról van szó, aki remek futballista volt, ám ma már pusztán ennyi nem elegendő egy profi csapat irányításához, legfeljebb egy – talán nem ez a legjobb szó rá – strómannal. A mellé hozott Toldi Gábor alkalmas erre a feladatra, hiszen az ő licencével nincs gond, ám a szűkebb környezetét leszámítva még a futball világában viszonylag jól tájékozottak sem igen ismerik.

Jó kérdés, hogy ennek a furcsa alakulatnak az ötlete milyen koncepció gyümölcse lehet.

Született persze már magyarázat: Tőzsér Dániel sportigazgató és Huszti Szabolcs jó barátok, ráadásul a hátterükben ugyanaz a menedzseriroda húzódik meg, és annak egy DVSC-szintű klub pompás lehetőség az istápolt futballisták megmutatására. Persze, előfordulhat, ez csupán pletyka, rosszindulatú összekapcsolása bizonyos tényeknek, de legalább észszerű. És jobb híján ez is valami.

Hozzászólások