Cselgáncs

2019.06.12. 21:24

Strasswalchenben is letették a névjegyüket

Rónai Gábor

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Hét érmet és értékes pontszerző helyeket szereztek az Atomerőmű SE fiataljai az ausztriai Strasswalchenben megrendezett nemzetközi versenyen.

A legfényesebb érmet Tóth Barnának sikerült megszereznie, aki a horvát nemzetközi aranya után egy újabb elsőséggel gazdagította éremgyűjteményét. Ahhoz, hogy teljes legyen az éremkollekció a Tóth családban, arról Barni öccse, Zsombor egy ezüst-, bátyja, Dániel egy bronz­éremmel gondoskodott – számolt be róla a klub hivatalos oldala.

Száraz Csenge a nők 48 kilogrammos súlycsoportjában vitézkedett, és magabiztos teljesítménnyel gyalogolt el a fináléig, ahol azonban fejet kellett hajtania osztrák ellenfele előtt. Ezüstérme azonban így is szép eredmény.

A paksiak közül dobogóra állhatott még Harsányi Márton, Andorka Kende és Czibula Bernát is, valamint Jakab Barna és Petrik Hanna a pontszerző ötödik-, Pálszabó Levente a hetedik helyen végeztek. Petrik Richárd Bulcsú és Száraz Zente tapasztalatokkal és egy-egy kilencedik hellyel lettek gazdagabbak.

A második versenynapon sem pihenhettek az ASE dzsúdósai, hiszen a csapatversenyben is megmérettették magukat, igaz, jóval idősebb sportolókkal kellett harcolniuk, így főleg a tapasztalatszerzés volt a cél. A csapatküzdelmekben Tóth Barna és Harsányi Márton remekelt, de a paksiaknak így sem sikerült dobogó közelbe jutnia. Száraz Csenge és Petrik Hanna viszont a strasswalcheni csapat tagjaként ezüst­érmet szerzett.

A paksiak eredményei Ausztriában

Az U-12-es korosztályban:

2. helyezett: Tóth Zsombor (-46 kg),

7. helyezett: Pálszabó Levente (-38 kg),

9. helyezett: Petrik Richárd Bulcsú (-38 kg).

Az U-14-es korosztályban:

3. helyezettek: Andorka Kende (-60 kg), Czibula Bernát (-66 kg),

5. helyezett: Petrik Hanna (-40 kg), Jakab Barna (-46 kg),

9. helyezett: Száraz Zente (-42 kg).

Az U-17-es korosztályban:

1. helyezett: Tóth Barna (-46 kg),

2. helyezett: Száraz Csenge (-48 kg),

3. helyezett: Harsányi Márton (-50 kg), Tóth Dániel (-73 kg).

A paksi versenyzőket Hangyási László, Braun Ákos, Dobai-Krecht László, Péri Balázs és Bor Barna készítette fel a megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!