KÉZILABDA

2019.08.06. 20:27

Szeptember közepén rajtol az NB II

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elkészítette a 2019/2020-as NB II-es bajnokságok menetrendjét.

A harmadosztálynak számító ligákban öt Tolna megyei együttes érintett: a nőknél a másodosztályból kieső Szekszárdi Fekete Gólyák KC, a Tamási KC és a Tolna KC, míg a férfiaknál a Hőgyészi SC mellett a dunaföldvári Holler UFC (a megyebajnokságot megnyerve) ismét elindítja csapatát az NB-s bajnokságban (ahogy tette azt tavaly, mielőtt visszaléptek volna). Mint arról korábban beszámoltunk, valamennyi csapat a dél-nyugati csoportba kapott besorolást.

A 12-12 csapatos bajnokságok a szeptember 14-i hétvégén kezdődnek, az őszi idények a december 7–8-i hétvégén érnek véget.

Az első megyei rangadóra nem is kell sokat várni, a férfiaknál már az első fordulóban – a dunaföldváriak pályaválasztásával – megmérkőzik egymással a Holler UFC és a Hőgyész.

A nőknél a megyén belüli első derbit az ebben az osztályban „régi motorosnak” számító Tolna és Tamási játssza előbbi otthonában november közepén, majd két körrel később a tamásiak a Fekete Gólyákat látják vendégül, végezetül az utolsó őszi fordulóban a szekszár­diak Tolnán vendégszerepelnek.

A nyitányon. Női NB II, Dél-nyugat, 1. forduló: PEAC–Tolna KC, Kozármisleny SE U22–Marcali VSZSE, Siófok KTC Kft. U22–Hévízi SK, Bajnok DSE Nemesvámos–Tamási KC, BBSC Balatonboglár–Veszprém Pannon SE, TUNGSRAM SE–Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Férfi NB II, Dél-nyugat, 1. forduló: Csurgói KK U23–TUNGSRAM SE, Holler UFC–Hőgyészi SC, Kalocsai KC–MK Pelikán-Siklós KC, Bajai KSE–Satelit SE, Kiskőrösi KS Kft.–Pécsi VSE, Rinyamenti KC–Dél Takarék Mecseknádasd.

A pontos menetrend – így a játéknapok és a kezdési időpontok – a csapatok közös egyeztetése után válik hivatalossá.

Emlékeztetőül

A Szekszárdi FGKC a 11. helyen esett ki az NB I/B-s bajnokságból, a klub az új idényben néhány rutinos játékossal kiegészülve az aranyérmet nyert ificsapattal szerepel majd az osztályban. A Gólyákkal kapcsolatos hír továbbá, hogy nem neveztek a Magyar Kupára. A Tolna KC a 10., a Tamási KC a sereghajtó 12. helyen fejezte be a 2018/2019-es idényt.

A Hőgyészi SC ötödikként zárta az előző kiírást, míg a Holler UFC a rájátszásban a Simontornyát búcsúztatta az NB II-es tagságért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!