kosárlabda

2019.07.29. 15:22

Szeptember végén rajtol az új idény

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a bronzérmes ZTE NKK-t, az Atomerőmű SE a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja a női, illetve a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság új idényének nyitófordulójában.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A honi szövetség (MKOSZ) budapesti székházában ma tartott sorsoláson az is eldőlt, hogy a szezon szeptember 28-án rajtol, az időpontok azonban csak augusztusban, a csapatok és a szövetség egyeztetése után lesznek hivatalosak, tekintettel arra, hogy – az előző évek tapasztalatai alapján – több esetben is közbeszólhat a nemzetközi szereplés, vagy akár csarnokprobléma.

A női mezőny idén is tizenkét csapatos lesz (az MTK Budapest a TFSE-vel indít közös csapatot), az év utolsó fordulóját december 28-án rendezik, az alapszakasz március 14-én zárul.

Női NB I, az 1. forduló párosításai: NKE-FCSM-Csata–Sopron Basket, VBW CEKK Cegléd–PINKK Pécsi 424, TFSE-MTK–Aluinvent DVTK, PEAC-Pécs–ELTE BEAC Újbuda, UNI Győr MÉLY-ÚT–Vasas Akadémia, Atomerőmű KSC Szekszárd–ZTE NKK

Djokics Zseljko együttese október 12-én utazik az ezüstérmes DVTK-hoz, 26-án pedig a címvédő Sopron vendége lesz.

A férfiaknál sem változik a létszám, azonban a sereghajtó Serco-TF-BP együttesét az NB I/B Piros csoportot (másodosztály) megnyerő oroszlányi OSE Lions váltja. Az utolsó fordulót december 29-én rendezik az évben, az alapszakasz március 28-án ér véget.

Férfi NB I, az 1. forduló párosításai: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Zalakerámia ZTE KK, Egis Körmend–OSE Lions, Pécsi VSK-Veolia–Naturtex-SZTE-Szedeák, Szolnoki Olaj KK–Alba Fehérvár, Atomerőmű SE–KTE-Duna Aszfalt, DEAC–Kaposvári KK, Jászberényi KSE–Sopron KC.

Dzunics Braniszlav gárdája az ezüstérmes Körmendet október 19-én fogadja, a bajnok Szombathelyhez december 11-én látogat.

A női NB I teljes menetrendje ITT, a férfi élvonalé ITT tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!