cselgáncs

2019.10.23. 20:25

Kecskemétről hozták haza az érmeket

Berg Sándor

Fotó: Shutterstock

Jól teljesítettek a közelmúltban megrendezett hazai versenyeken az Atomerőmű SE dzsúdósai.

A serdülők és ifjúságiak számára kiírt, Kecskeméten megrendezett Zsoldos Zsolt-emlékversenyről az Atomerőmű SE fiataljai öt éremmel és pontszerző helyekkel tértek haza.

A paksi delegáció egyetlen hölgytagja, Száraz Csenge (48 kilogramm) négy kemény küzdelméből csak egyet veszített el, így végül egy csillogó ezüstérmet akasztottak a nyakába az eredményhirdetésnél. Krausz Kornél és Tóth Barna között házi döntőre került sor a fiúk 50 kg-os súlycsoportjában, ahol utóbbi nagyobb rutinjával kerekedett felül a korosztályban elsőéves klubtársán. Serdülőknél Száraz Zente és Németh Gergő bronzérmet szerzett 45 kg-os súlycsoportban, ráadásul utóbbi szintén egy paksi tehetséggel, Jakab Barnával küzdött a dobogós helyért, s lett végül ötödik csakúgy, mint Metzger Botond.

Szintén a Bács-Kiskun megyei városban rendezték a diák A és B korosztályos országos bajnokságot. Az ASE legnagyobb reménysége, a diák B-korú Tóth Zsombor ugyan vereséggel kezdett, de miután legyőzője bejutott a négy közé, a paksi a visszamérkőzések során mind a négy ellenfelét legyőzte, így bronzérem került a nyakába. Szintén a 41 kilósok között Petrik Richárdnak egy győzelem jutott, míg Wahl Róbert (35 kg) helyezetlenül zárt.

Egy korosztállyal feljebb, a diák A-sok között Czibula Bernát (66 kg) hetedik lett, Szucsán Zalán (49 kg) és Somkert Zoltán (54 kg) helyezetlenül zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!