Szolnok

2017.09.03. 17:15

Takács kilenc arannyal zárt, Vad triplázott

Az országos kajak-kenu bajnokság zárónapján emlékfutamokat is tartottak.

Takács Tamara megismételte pénteki és szombati bravúrját, s rajta kívül Vad Ninetta is három aranyérmet szerzett vasárnap a Szolnokon rendezett kajak-kenu országos bajnokságon, amelynek zárónapján a 200 és 5000 méteres versenyek voltak soron.

A kajakos Vad egyesben, párosban és négyesben is elsőként ért célba a legrövidebb távon. Párosban és négyesben Takács volt a versenyzőtársa, utóbbi számban még Hagymási Réka és Bodonyi Dóra ült a hajóban. A hétvégén hibátlan teljesítményt nyújtó – 1000 és 500 méteren egyformán három diadalt arató – Takács az utolsó számot, az 5000 métert is megnyerte, így összesen kilenc arannyal zárta az ob-t. Vasasos klubtársa, Vad hétszer állhatott fel a dobogó tetejére.

A női kenusoknál a papírformát igazolva a múlt heti, racicei világbajnokságon bronzérmes Devecseriné Takács Kincső győzött 200 méteren.

A férfi kajakosoknál több szám is emlékfutam volt. A K-4 200 métert, illetve K-2 200 métert a tíz éve elhunyt Séra Miklós emlékére rendezték, a számok győztesei (a Balaska Márk, Birkás Balázs, Molnár Péter, Tótka Sándor négyes, illetve a Molnár, Balaska duó) a díszes serleg mellett egy a mesteredző arcképével díszített pólót kaptak és pénzjutalomban részesültek.

A férfi K-1 5000 méter mostantól Janza Risa emlékversenyként szerepel a bajnokság műsorában, az idén fiatalon elhunyt kiváló kajakosra, Janza Richárdra emlékezik ezzel a szövetség. Minden induló emlékpólót kapott, a dobogósok pénzjutalmat, a győztes – Solti László – ezeken felül vándorserleget vehetett át.

A férfi kenusoknál Hajdu Jonatán duplázott 200 méteren, egyesben és párosban is nyerni tudott, 5000 méteren pedig a csepeli Kiss Tamásé lett az aranyérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!