Atomerőmű KSC Szekszárd

2017.10.11. 11:30

Talán a Montpellier-nél is erősebb az olasz Ragusa

Djokics Zseljko szerint a Montpellier-nél is erősebb az olasz Ragusa, az Atomerőmű KSC Szekszárd ma esti Európa Kupa-ellenfele. A bedobó, Maja Erkic két vendégjátékost is régi ismerősként köszönthet majd.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Folytatódik a szekszárdi kosárcsapat európai kupakalandja. A francia Montpellier elleni Euroliga-párharcban nem volt szerencséje a KSC-nek, de egyáltalán nem vallottak szégyent Bálint Rékáék, akik itthon 80-79-re legyőzték komoly nemzetközi tapasztalattal bíró ellenfelüket, s egy félidőn keresztül a visszavágón is vezettek. Végül a Lattes 86-71-re nyert, így ők jutottak fel az Euroliga főtáblájára.

A szekszárdiak is maradnak azonban Európában, ma este a második számú kupasorozatban, az Európa Kupában is bemutatkoznak. Az Olaszországban élcsapatnak számító Virtus Eirene Ragusa lesz az ellenfél (18 óra).

„Egy komoly iskola nekünk, hogy a nemzetközi porondon megmutathatjuk magunkat – mondta Djokics Zseljko, a szekszárdiak szakvezetője. – Nyilván szeretnénk megnyerni minden meccset, de elsősorban a tapasztalatszerzésről szól a szereplésünk. Fiatal csapatunk van, nemcsak a játékosok szereznek tapasztalatot, hanem az egész klub, a szurkolótábor, a város, most ismerkedünk a nemzetközi kupameccsek légkörével, a hangulatával. A Ragusa véleményem szerint semmivel sem gyengébb mint a Montpellier, mindeki, aki kijön a szerdai találkozóra, látni fogja, hogy milyen jó csapattal kerültünk össze. Szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy most is buzdítsanak bennünket, mert nagy szükség lesz rájuk.”

Ha valakinek nem kell bemutatni a Ragusa csapatát, az Maja Erkic. A szlovén bedobó a 2015/2016-os idényben az olasz együttesben légióskodott, onnan szerződött a KSC Szekszárdhoz.

„Nagyon fiatal klubról van szó, amelyik néhány éve még a második vonalban szerepelt – mutatta be az ellenfelet Maja Erkic. – Miután hoztak egy jó szakmai stábot, feljutottak az első osztályba. Amikor én ott játszottam, bejutottunk a négy közé. Évről évre fejlődött a csapat, jó hely a város a kosárlabda szempontjából. Irányító és bedobó poszton két olasz válogatott játékos, Maddalena Gorini és Chiara Consolini játszik náluk. Az általunk jól ismert, az előző szezonban a PEAC-ban játszó Jessica Kustert is leigazolták, ő, valamint a szenegáli születésű spanyol center, Astou Ndour a két húzóemberük. Magas szerkezetben játszanak, a kezdőötösük nagyon erős. Mégis bízom magunkban, az első mérkőzést itthon játsszuk, remélem, hogy megint telt ház előtt, mert a fantasztikus szurkolótáborunkra nagy szükség lesz. Kemény meccsre számítok, és azt remélem, hogy ugyanazzal az energiával játszunk majd, ami tavaly is jellemzett bennünket. Jó meccset és győzelmet várok magunktól.”

Az olaszok két bajnokin van nak túl a szezonban: az elsőt Torinóban 56–54-re elveszítették, a másodikat viszont hazai pályán a Broni ellen 70–56-ra megnyerték. A két meccsen Jessica Kuster nyújtotta a legjobb teljesítményt, átlagban 14.5 ponttal és 8.5 lepattanóval tudta le a találkozókat. Az asszisztlistán pedig Agnese Soli a legjobb, meccsenkénti 4.5 gólpasszával.

A Ragusa az Európa Kupában tavaly megnyerte csoportját (5 győzelem, 1 vereség), a nyolcba kerülésért a török Galatasaray állította meg őket.

Ők kezdhetnek

Európa Kupa, H-csoport, 1. forduló. Atomerőmű KSC Szekszárd–Virtus Eirene Ragusa, szerda, 18 óra. Vezeti: Kardum (horvát), Eger (osztrák), Straube (német).

A tervezett kezdőcsapatok, KSC Szekszárd: Studer Á., Theodoreán, Erkic, McCall, Krnjics. Ragusa: Gorini, Consolini, Soli, Kuster, Ndour.

Olasz, cseh és portugál ellenfelek

Az olasz Virtus Eirene Ragusa mellett a cseh Basketball Nymburk és a portugál GDESSA-Barreiro lesz a szekszárdiak ellenfele az Európa Kupa csoportkörében. A KSC jövő csütörtökön a csehek otthonában (kezdés: 19 óra) folytatja szereplését, majd október 25-én, szerdán a portugálokat látja vendégül (18 óra). A visszavágós kört november 1-jén a Ragusa otthonában kezdi (kezdés: 20.30 óra), november 22-én jönnek Szekszárdra a csehek, az utolsó találkozót november 29-én játsszák Portugáliában (21.30) Djokicsék.

A magyarok közül a PEAC-

Pécs, az UNI Győr, a Cegléd és a DVTK szerepel még az Európa Kupában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!