kosárlabda

2019.09.17. 21:37

Távozott Paksról az egykori NBA-s

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Különvált az Atomerőmű SE férficsapatának és Cleanthony Earlynek az útja, a két fél kedden közös megegyezéssel felbontotta a játékos szerződését, tájékoztatott a paksi klubvezetés.

Mint írják, az amerikai játékos és az egyesület egyéves szerződést kötött a nyáron, ám azzal a feltétellel, hogy egy hónapig nyílt végű szerződése lesz a játékosnak, ebben az értelemben az együttműködést bármelyik fél megszakíthatja. A klub hozzáteszi, az ötödik légiós keresése folyamatban van.

Cleanthony Early. Fotó: Molnár Gyula

Korábban Earlyhez hasonló sorsra jutott a szintén amerikai Frank Howard is, aki tíznapos próbajáték után távozott a kék-pirosaktól.

A tengerentúli profi ligában (NBA) érdekelt, New York Knicksben is pályára lépő, a keleti parti város csapatában 15 NBA-meccsen szereplő Cleant­hony Early augusztus végén állapodott meg az ASE-vel, de most mégis távoznia kellett. A 28 éves erőcsatár a kaposvári tornán a PVSK-nak 8, a házigazdának 17/6 pontot dobott, míg a Morgen Ferdinánd Emléktornán a BC Brno ellen 14, a Kecskemét ellen pedig 10 pontot szerzett.

A paksiak ma 18 órakor a Kaposvári KK ellen folytatják felkészülésüket a jövő hétvégén rajtoló bajnokságra, mindezt immáron Cleanthony Early nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!