Magyar Kupa

2017.09.20. 18:21

Tizenegyesekkel kiejtette a Szegedet a Szekszárd!

A Szekszárd büntetőpárbaj után, míg az NB I-es Paksi FC magabiztos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Balázs László, Rónai Gábor, fotó: Mártonfai Dénes

A hétvégi bajnokival ellentétben ezúttal koncentráltan, erőszakosan kezdett az UFC. Mindkét csapat az ellenfél erényeinek tompítására játszott, az edzők alaposan tudatosították a játékosok fejében, a gyors átrendeződés – angol szakszóval transition play – mindennél többet ér. Még a partjelzőt is előbb vették be a játékba a labdarúgók, minthogy klasszikus mozdulattal fenékbe rúgják a labdát szorult helyzetben. A semmiből szerzett vezetést a kék-fekete alakulat: egy oldalról elvégzett szabadrúgásnál Szűcs kapus és a védők nem értették meg egymást, az aláhulló labdát Nicorec 14 méterről kapásból a léc alá bombázta. Még a semleges szurkolók szeme is könnybe lábadt a kivitelezés láttán… Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Fejes középre tett labdáját Beke Péter 16 méterről védhetetlenül lőtte Molnár kapujának bal alsó sarkába. A hazai csapat derekasan tette a dolgát, a csapatrészek közötti szinergiával nehezen tudtak mit kezdeni a vendégek, Mártonék rengeteg futással, csúszva-mászva agyonvágták Supka edző csapatának játékát.

A szünet után valamelyest alábbhagyott az iram. A szegediek veszélyes helyzetbe sem tudtak kerülni, mert a Szekszárd a védekezőharmadban megetette őket nagyszemű lóbabbal. Nem javított a Tisza-partiak helyzetén, hogy Andrej Causicot ütésért a játékvezető kiállította. Ennek ellenére a sárga-feketék a rendes játékidőben nem tudták döntésre vinni a dolgot. A ráadásban a vendégek kapufát lőttek, de Fejeséknek is volt lehetősége a gólszerzésre. A nagy menetelés végére a Szeged felemésztette önmagát: a tizenegyeseknél súlytalan, kizsigerelt szellemekként lebegtek a pályán, a tüzes lasszóval vadászó szekszárdiak pedig könyörtelenül elvették, ami jár nekik – a továbbjutást a legjobb 64 együttes közé. 

A hazaaiknál Kvanduk, Fejes, Hegedűs Márk és Szűcs Krisztián is belőtte a büntetőjét, a látogatóktól Horváth Attila és a csereként beálló Coroian nem találta el kaput.

Szekszárdi UFC–Szeged 2011-Grosics Akadémia 1–1 (1–1, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel: 4–2. V: Dolnegó (Kulcsár D., Pipicz).

Szekszárd: Szűcs K. – Márton E., Preininger, Arena Á., Dallos – Lékó (Rácz F., 65.), Kvanduk J. – Hegedűs M., Kozics (Juhász M., 82.), Budai (Nagyváradi, 65.) – Fejes. Vezetőedző: Kvanduk János.

Szeged: Molnár P. – Achim, Causic, Farkas M., Katona – Horváth A., Povázsai, Molnár J., Beke (Zádori, a szünetben) – Nicorec – Germán (Zabari, 62). Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerzők: Beke (öngól, 28.), illetve Nicorec (15.). Kiállítva: Causic (Szeged, 67.).


Sárvár FC–Paksi FC 0–3 (0–1). Sárvár. V: Móri (Bede, Nagy A.).

Sárvár: Horváth B. – Rajos, Horváth A., Pető, Kun – Potyi, Takács Á., Takács M. (Nyírő, 80.), Pados – Csákvári (Ódor, 57.), Venczel (Koronczai, 68.). Edző: Kovács László.

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Berdó, Zachán, Báló Tamás – Kecskés – Fejős (Bertus, 69.), Szakály D. (Bognár D., 84.), Adamcsek, Simon M. – Daru. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Daru (32.), Simon M. (67.), Zachán (68.).


Az első félidőben tetemes előnyt szerzett a Bátaszék, a Tolna második félidei hajrája csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A tolnaiak a szezonban első tétmeccsüket veszítették el.

Bátaszék SE–Tolna VFC 3–2 (3–0). Bátaszék, V: Horváth M. (Reinicz G., Dolmány T.).

Bátaszék: Klézl – Révész K. Calka N., Rátkai, Fábián Cs. – Kertész J. (Csiki R., 82.), Botos, Gábor G., Lerch M. – Babanics Gy. (Régi, 70.), Földvári (Kovács B., 90.). Edző: Kiss János.

Tolna: Bildhéber B. – Pap Milán, Ledneczki, Nánási, Horváth M. – Sümegi (Frankovszky, 55.), Karszt L. (Mátyás, 40.), Blatt, Szili I. – Ranga, Szabolcska. Mb. edző: Wéber Tamás.

Gólszerzők: Gábor G. (20.), Kertész J. (30), Babanics Gy. (36.), illetve Szili I. (55.), Szabolcska (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!