7 év után

2017.12.20. 14:04

Törölték a legjobb szlovén sílövőnő vancouveri eredményeit

A 2010-es vancouveri téli olimpián elért minden eredményét törölték Teja Gregorinnak, mivel az újratesztelések szerint doppingszert használt.

Forrás: afp

A 37 éves, már visszavonult sportoló pozitív mintáját már októberben közölte a nemzetközi sportági szövetség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pedig szerdán jelezte, hogy az egyéni eredményei mellett a szlovén váltó kilencedik helyét is törölte.

A GHRP-2-M2 nevű növekedési hormonnal lebukott Gregorinnak Vancouverben a tömegrajtos viadalon elért ötödik helye volt a legjobb eredménye, a mellett pedig két másik egyéni számban, illetve a stafétával is kilencedik lett.

A sportoló karrierje legnagyobb sikerét négy évvel később érte el, Szocsiban ugyanis az üldözéses versenyben bronzérmet nyert. Világbajnokságon kétszer lett második: 2009-ben a 15 km-es egyéni viadalon, illetve 2012-ben a szlovén vegyesváltóval lett ezüstérmes.

A 2010-es minták közül 1195-öt elemeztek újra, és a NOB közlése szerint Gregoriné az egyetlen pozitív eredmény.

Borítókép: Teja Gregorin a 2010-es téli olimpián február 16-án AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában