as roma

2019.06.17. 17:16

Totti bepöccent, elhagyja szeretett klubját

Francesco Totti, az AS Roma emblematikus alakja elhagyja a labdarúgóklub vezetőségét.

Italian former professional footballer and current technical director at AS Roma, Francesco Totti ponders as he holds a press conference on June 17, 2019 at the Foro Italico sports complex in Rome. - Totti, who played for Roma and the Italy national team, announced on June 17 he is stepping down from his role as technical director at Roma after 30 years at the club. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A Farkasok 42 éves volt játékosa, aki két évvel ezelőtti visszavonulását követően technikai igazgatóként dolgozott,

azzal indokolta távozását, hogy nem vették figyelembe a véleményét.

Elsősorban azt nehezményezte, hogy a vezetőedzői menesztések és kinevezések esetében és a játékosok átigazolásakor nem hallgattak rá.

„Eljött az a nap, amely azt reméltem, sosem jön el”

- mondta hétfői sajtótájékoztatóján Totti, aki azt szerette volna, ha az AC Milantól távozó Gennaro Gattuso lesz az AS Roma új vezetőedzője, ehelyett a klub vezetése Paulo Fonsecát, a Sahtar Donyeck eddigi szakemberét választotta.

A 2006-ban világbajnok Totti 1993-ban mutatkozott be az AS Roma felnőtt csapatában, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert. A klub csapatkapitánya 25 év alatt 616-szor lépett pályára az olasz élvonalban, ezzel Paolo Maldini és Gianluigi Buffon mögött harmadik az örökrangsorban, 250 gólt szerzett a Serie A-ban, ezzel Silvio Piola (274) mögött második. Olasz gólkirály volt 2007-ben, amellyel a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőt is kiérdemelte. Totti 2014-ben, 38 évesen és 59 naposan a legidősebb játékos lett, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligája főtábláján. A pályafutása során kizárólag az AS Roma és az olasz válogatott színeiben lépett pályára, 2017-es visszavonulása után klubja kötelékében maradt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában