kosárlabda

2019.11.27. 07:00

Továbbjutást ér a ma esti győzelem a Szekszárdnak

Bebiztosíthatja csoportjából való továbbjutását az Atomerőmű KSC Szekszárd női gárdája, amennyiben ma este legyőzi a német Herner TC-t az Európa-kupában.

Rónai Gábor

Fotó: Kiss Albert

Ty Marshall (borítóképünkön a labdával) nélkül nyert tizenegy pontos különbséggel október végén Németországban az KSC Szekszárd. Djokics Zseljko együttese akkor a második negyedben hagyta állva a Herner TC-t, amelynek már nem volt válasza Studer Ágnesék 22–8-as rohamára. A folytatásban könnyedén tartotta az ekkor megszerzett előnyét a szekszárdi egylet, amely 70–59-es győzelemnek örülhetett.

A ma esti összecsapáson már ott lesz a parketten a sérüléséből felépült amerikai hátvéd, sőt ott lesz a pályán az a Krnjics Szárá is, aki másfél év után múlt héten tért vissza a KSC-hez. Nélkülük is jóval esélyesebbnek számítana a szekszárdi egylet, így pedig...

„Az utóbbi időszakban nehezítette a felkészülésünket, hogy nem tudtunk folyamatosan a városi sportcsarnokban edzeni – mondta Szabó Noémi, a szekszárdiak szakmai és sportigazgatója a klub honlapjának. – Ezúton szeretném megköszönni Szécsi Gábor dékán úrnak és a szekszárdi egyetemi kar valamennyi dolgozójának, hogy ők pedig lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy felkészülhessünk a mérkőzésre. Egy kemény, brusztolós csapat a Herner TC, amelyet sok légiós erősít, biztosan motiváltan fognak Szekszárdra érkezni, hiszen nekik ez az utolsó esélyük, hogy megszerezzék a továbbjutást érő helyek valamelyikét. Mi sem lehetünk motiválatlanok, egyrészt remek közönségünk előtt játszhatunk, másrészt egy győzelemmel mi is bebiztosíthatnánk a csoportból való a továbbjutásunkat” – tette hozzá.

Női Európa-kupa, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–Herner TC

Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra.

A másik mérkőzésen, csütörtökön: Rutronik Stars Keltern (német)–SKW Hema (belga) 19 óra.

Emlékeztető

Európa-kupa, a 2. fordulóban. Herner TC (német)–Atomerőmű KSC Szekszárd 59–70 (25–19, 8–22, 16–14, 10–15). Herne, H2K Aréna. Vezette: Arana (spanyol), Sanchez Sixto (spanyol), Rath (osztrák). Herner TC: LEONARD 11/6, WESTERIK 14/3, Frericks 14/6, Araiburova 10, Fikiel 3/3. Csere: Brajkovics, Claesson 7/3, Polleros, Rupnik, Zolper. Edző: Marek Piot­rowski. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 6/6, DOJKIC 20/3, Theodoreán, McCALL 25, Ruzicková 10. Csere: Kiss V., Daniel 7/3, Bálint R., Studer Zs. 2. Edző: Djokics Zseljo

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!