PSG-Borussia Dortmund

2020.03.12. 12:50

Tuchel szerint egységes csapatként játszottak

A Paris Saint-Germain vezetőedzője elmondta, hogy a BL-nyolcaddöntő visszavágóján csak így ejthették ki a Borussia Dortmundot.

This handout photograph taken and released by the UEFA on March 11, 2020, shows Paris Saint-Germain's German coach Thomas Tuchel (R) celebrating with staff members after winning the UEFA Champions League round-of-16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Borussia Dortmund at the Parc des Princes stadium in Paris. - The match is held behind closed doors due to the spread of COVID-19, the new coronavirus. (Photo by - / GETTY/UEFA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / GETTY / UEFA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / UEFA / GETTY

Fotó: AFP

A PSG rendkívül visszafogott teljesítménnyel 2-1-re kapott ki a párharc dortmundi összecsapásán három héttel ezelőtt, a koronavírus-járvány miatt zárt kapus visszavágón viszont teljesen más arcát mutatta, és a 2-0-s győzelem továbbjutást ért a számára.

A 46 éves Tuchel kiemelte:

amikor a csapatot szállító busz megérkezett a stadionhoz, az ott várakozó ultrákkal együtt énekeltek, ami a járművön lévő labdarúgók számára is kiváló hangulatot teremtett, egyben jó pszichés alapot adott az összecsapásra.

„Azt akartam, hogy pontosan azzal az energiával lépjünk majd pályára. A mérkőzésen végig úgy játszottunk, mint egy csapat: megbízhatóan és egymást segítve”

- nyilatkozta a 46 éves német edző.

A PSG-játékosok az ellenfél fiatal támadójának, Haalandnak a gólörömét választották az ünneplésre:

A PSG története során hatodszor jutott BL-negyeddöntőbe, legutóbb viszont erre 2016-ban volt példa, mert az elmúlt három kiírásban a nyolcaddöntőben búcsúzott. Presnel Kimpembe, a csapat 24 éves védője elmondta: tanultak a korábban elkövetett hibáikból.

„Tavaly szenvedtünk, meg az azelőtti és az azelőtti évben is. Tanultunk a hibáinkból”

- mondta.

Lucien Favre, a Dortmund edzője kiemelte: már a mérkőzés elején nehézséget okozott számukra, hogy a PSG nagy nyomás alá helyezte őket.

„Bár mezőnyben jól játszottunk, hiányzott a jó befejezés, vagy az utolsó passzoknál hibáztunk. Eközben pedig elkerülhető két gólt kaptunk”

- mondta.

A német együttes a BL egyenes kieséses szakaszában a legutóbbi tíz mérkőzése közül a nyolcadikat bukta el.

Forrás: MTI

Borítókép: Tuchel ünnepel a stábbal a továbbjutás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában