aláírva

2020.06.18. 18:30

Vége a találgatásoknak: Werner Londonba költözik

Az elmúlt napok sajtóhíreinek megfelelően Timo Werner, az RB Leipzig csatára a Chelsea labdarúgócsapatához igazolt, melyhez júliusban csatlakozik.

09 March 2020, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, round of 16, RB Leipzig - Tottenham Hotspur: final training RB Leipzig. Player Timo Werner from RB Leipzig takes part in the training. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa | usage worldwide

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jan Woitas

A londoni klub előbb beleegyezett, hogy kifizeti

a 24 éves támadó 60 millió eurós kivásárlási árát a lipcseieknek,

majd ezt követően megegyezett a futballistával is a szerződés részleteiről, szerdán pedig valamennyi érintett hivatalosan megerősítette a klubváltás tényét.

„Boldog vagyok, hogy a Chelsea-hez írhattam alá, nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen nagyszerű csapatnál folytathatom a karrierem”

- áll a csatár közleményében, melyben a Leipzigről sem felejtkezett el.

„Természetesen szeretnék köszönetet mondani az RB Leipzignek, a klubnak és a szurkolóknak ezért a négy csodálatos évért. Örökre a szívemben maradtok.”

A játékos a német Bundesliga mostani szezonjának végéig marad Lipcsében, az augusztusi Bajnokok Ligája nyolcas döntőben viszont már nem számíthat rá a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató gárda.

Werner 2016-ban, az együttes első élvonalbeli szezonját megelőzően csatlakozott a Lipcséhez, melynek színeiben eddig 93 gólt szerzett, ami klubcsúcs. A mostani szezonban a bajnokságban 26-szor, a Bajnokok Ligájában négyszer volt eredményes.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában