Jó napot és sok halat fogtak ki

2018.06.21. 10:02

Világbajnok a magyar veterán horgászválogatott!

A 65 éven felüli horgászok megmérettetésén a magyar csapat több mint ezer darab hallal és 129 kg-os összteljesítménnyel nyert aranyérmet.

A horvátországi Muraszentmárton közelében június 16-17. között rendezték meg a XI. Veterán Horgász Világbajnokságot – közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az Országos Sajtószolgálattal. A kárászok és naphalak a dobogó legmagasabb fokára repítették a magyar csapatot: a Czakó János, Jónás György, Pausits Imre, Varga József, Zsíros András összetételű magyar válogatott (szövetségi kapitány: Timár Dániel, másodkapitány: Timár Szabolcs) a kétnapos verseny során végül 18 ponttal, kiemelkedő, egységes versenyzést felmutatva az első helyen végzett, egyidejűleg az egyéni versenyben Czakó János pedig bronzérmet szerzett.

E kategóriában ez a csapatarany Magyarország első világbajnoki aranyérme, s most olyan nagy múltú horgásznemzeteket sikerült megelőzni veterán horgászainknak, mint a szintén dobogón végzett olasz és angol csapat.

Ezzel az eseménnyel egy időben rendezték meg I. Masters Horgász Világbajnokságot (az egy korosztállyal fiatalabbak, az 55-65 éves horgászsport-versenyzők világbajnokságát), valamint a XX. Mozgás- és Látássérültek Horgász Világbajnokságát. Az előbbi versenyen a magyar csapat a 4., még az MLS VB-n válogatottunk a 9. helyen végezett.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pixnio.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!