lakásfelújítás

2018.02.19. 12:28

Számla nélkül olcsóbb? – Ne hagyja, hogy átverjék!

Nem árt óvatosnak lenni, nem mindig a legolcsóbb megoldás a legkifizetődőbb.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Elnur

Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni – olvasható a Világgazdaság oldalán. Mint mondják, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni.

Mátyás Petra, a Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület tanácsadója a Magyar Nemzet hétfői számában felhívta a figyelmet arra, hogy részletesen rögzíteni kell, mit vállal a felújítást kivitelező vállalkozás. Tisztázni kell azt is, hogy milyen minőségű anyagok felhasználásával kell a munkát elvégeznie és annak beszerzése kinek a feladata.

Bercsényi Gábor ügyvéd szerint nagyobb felújítás esetén a megrendelő védelmében szükség lehet műszaki ellenőr közbeiktatására. A kivitelező minden esetben köteles hat hónapos garanciát vállalni a munkára, amennyiben ellenértéke az általános forgalmi adót és az anyagköltséget is beleértve meghaladja a húszezer forintot.

Borítókép: Illusztráció

Elnur / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!