Szépség és divat

2010.02.05. 16:45

Krokodilok között, hóban-fagyban is helytállt!

A GLAMOUR Women of the Year jelöltje lehet hogy ruhatervezésbe fog?

BAMA

Hiába Mihalik Enikő elképesztő karrierje, Srej Zsófi villámgyors emelkedése divatvilágban, ha a magyar topmodellekről van szó, a legtöbb embernek ma is Ebergényi Réka neve ugrik be először és ez nem véletlen!

Réka a klasszikus nőideál megtestesítője, nem véletlenül dolgozott már annyi fontos és híres céggel, fotóssal, divattervezővel eseménydús karrierje során.

- Te vagy a klasszikus nőideál. A világ imádja a nőies formádat, a klasszikus szépségedet, egymást érik az erre a különlegességre alapozott felkérések, mint a Marks&Spencer 2009-es kollekciójának fehérnemű katalógusa, vagy a Palmers kampányfotó annak idején, nem is beszélve a Triumph szexi 2009 tavasz-nyári katalógusképeiről. Úgy tűnik, te vagy a nőiesség egyik legfőbb szimbóluma, hogyan éled ezt meg?

- Köszönöm ezt a megtiszteltetést! Azt hiszem, ezzel a jelzővel nem sok nőnek lenne problémája. A munkáimra való felkérések nagy részében valóban valami ilyesmi lehet a megbízók célja. Ezen kívül egy ilyen adottság, úgy gondolom, ad az embernek egy jó nagy adag magabiztosságot, amivel könnyebb érvényesülni ebben a szakmában. Azt azért hozzátenném, hogy bár én nem sanyargatom magam éhezéssel és egyebekkel, de keményen meg kell dolgozom az alakomért. A gyerekkori karcsúságom ma már a múlté, így csak aktív és tudatos életformával, sok tornával és egy kis kick-boxszal tudok formában maradni.

- Már említettünk néhány munkát a közelmúltból, te melyik anyagokra vagy a legbüszkébb?

- Említhetném a Lou kampányát, amely 2008-ban és 2009-ben is velem készült, Greg Kadel volt a fotós, ő elég híres a szakmában. Ez előtt Párizsban a Princess Tam Tamnak is csináltam kampányt (tudom, elég viccesen hangzik a neve, de Franciaországban nagyon felkapott fehérneműmárka). Csináltam Erest is, meg persze említhetem a Victoria Secret show-t 2004-ből, akkor a katalógust is csináltam velük. Ugyanebben az évben fotóztam a Sport Illustrated nevű magazinban egy bikinis anyagot (ez nem nagy kunszt, ebben az újságban csak az van) Kenyában - ebből eléggé nagy felhajtást csináltak akkor... Az elmúlt évek alatt sok olyan munkám volt, amire büszke vagyok, nem csak azért, mert a szakmabeliek közül igen híres és elismert személyiségekkel dolgozhattam együtt, de sok esetben azért is, mert túléltem egy-egy munkát. Néha hihetetlenül szélsőséges vagy szokatlan körülmények között kellett dolgoznom. Hol a fagyos Normandiában, gyakorlatilag kint, a hóban fotóztam fehérneműt, hol pedig egy floridai mocsárban, aligátorokkal teli, térdig érő vízben. A biztonsági intézkedések dacára néha veszélyes is volt. Nem baj, mert én élvezem ezt is, csakúgy, mint amikor Caracasban golyóálló dzsippel robogtunk az utcákon, helyszínről helyszínre, hiszen ez az egész egy nagy kaland. Ugyanakkor persze büszke vagyok az átlagos munkáimra is, amiket kényelmes stúdióban készítettünk. Három évig álltam szerződésben az egyik legnagyobb kozmetikai céggel, a Lancome-mal. Azt tudni kell, hogy egy kozmetikai szerződés minden modell álma, én a szerencsések köze tartoztam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!