Sztárvilág

2010.01.20. 09:52

Hogy jutott idáig Vikidál Gyula?

Minden idők egyik legkiválóbb rockénekese személyes tárgyait árulja, hogy eltarthassa családját.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A levél a kétségbeesés hangján szól.
[/caption]

Hajdanán Vikidál Gyula csillaga volt a legfényesebben ragyogó csillag a magyar rock zene égboltján. Rajongók tízezrei hevertek a lábai előtt, és joggal hihette volna bárki, hogy a szenzációs hangú énekesé a világ. Feleségül vette P. Mobil-beli zenésztársa, Kékesi Bajnok László testvérét, Juditot, akivel azóta is boldogan él. A nyolcvanas évek elején volt Vikidál fénykora. A 900-1000 forintos gázsijából remekül megélt. Futott a szekér, és a heti 2-3 buliból vígan összejött havonta a 12 ezer forintos gázsi, ami nem számított akkoriban kis pénznek. A zenészek nemigen tettek félre gondtalanul a mának éltek.

Vikidál Gyula „életműve” egy Nagykovácsiban épült ház lett, meg egy autó. Az István a királlyalakár meg is gazdagodhatott volna, de tízezres nagyságrendű volt csak a gázsija. Pedig a produkció több milliót hozhatott volna a konyhára! Sok más zenésznek, mint például Pressernek vagy Balázs Fecónak szerzői jogdíjat visz a postás, Vikidál ezt nem kaphat, hiszen „csak” énekes volt.



Az utóbbi időben nagy siker volt a Mobilmánia című zenekar, ahol ex P.Mobilosok örömzenéltek nem kis sikerrel. A válság miatt azonban megszűntek ezek a fellépések – tudta meg a Kiskegyed Hajnal Gábor rockmenedzsertől. A színházi szerepek pedig valószínűleg a napfényre került ügynök múlt miatt kerülik. Bezárult a kör. Olyan helyzetbe került, ami arra késztette, hogy áruba bocsássa a legszemélyesebb dolgait. Barátai, rajongói nem kis döbbenetére az alábbi levelet juttatta el nekik: „Kedves Barátaim! Kissé szorult helyzetemen javítanátok, ha néhány elektronikai berendezésemet segítenétek eltávolítani a készletemből. Egyszerűen fogalmazva: nem tudom eltartani a családomat, mert alig van munkám. Tehát szeretnék dolgozni, de még kifutófiúnak sem vettek fel, ezzel a névvel... Bármilyen munkát vállalok, amit egy 62 éves kisnyugdíjas el tud végezni. Ha olyan, amit még nem csináltam, azt hamar megtanulom.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!