Sztárvilág

2010.02.24. 09:49

Egyszer már feladták az utolsó kenetet!

Eperjes Károly egyszer már visszatért a halál torkából. Akkor tüdőembóliát kapott, és már mindenki lemondott életéről, mégis csoda történt.

Kiskegyed Online

Szomorú év volt a tavalyi Eperjes Károly életében, hiszen két igaz barátjától is végső búcsút kellett vennie. Cseh Tamás és Bujtor István már csak az égiek színpadán léphetnek fel, és ez mérhetetlen szomorúsággal töltötte el. Hogy a gyász és a lelki sebek mennyire játszottak közre megingott egészségi állapotában, még nem tudni.

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Nincs komoly baj, csupán több pihenésre lenne szükség.
[/caption]

Az azonban bizonyos, hogy esti előadásra készült a pesti Komédium Színházban, hét órától lett volna fellépése a Striptease című darabban. Az előadás előtt egy órával azonban rosszul lett, és bement egy XI. kerületi patikába, hogy adjanak valami gyógyszert, aminek segítségével végigjátszhatja a darabot. Erre azonban már nem került sor, mert a gyógyszertárban összeesett. Azonnal mentőt hívtak hozzá, és még az este folyamán kórházba vitték. Azóta kiderült, hogy a színésznek nincs komoly baja, csupán a kimerültség és a nemrégiben lábon kihordott vírusfertőzés okozta a heveny rosszullétet.

Uram, még feladatom van!

Eperjes Károly hallatlan erővel tud küzdeni még a legsúlyosabb betegségekkel szemben is. Egyszer tüdőembóliát kapott, és félrekezelték, aminek következtében a tüdejének már csak egy kis része működött. Senki nem bízott a felgyógyulásában. A kórterméből mindenkit kiköltöztettek, hogy ne lássák a szenvedését. A művész haldoklott, és az utolsó kenetet is feladta neki a pap. Ezután olyasvalami történt, ami egy életre megváltoztatta egész életét és gondolkodását. „Egyszer csak megszűnt körülöttem a kórterem. Az égboltnál fényesebb és tisztább valami felé haladtam óriási sebességgel. Nem én, hanem az énem, a lelkem. Száguldott, száguldott. Mielőtt azonban elértem volna, azt mondtam, Uram még ne! Úgy szeretném felnevelni a fiamat, Krisztiánt, és még annyi örömöt szerezhetnék a színészetemmel az embereknek! – mesélte egy rendezvényen a Terézvárosi templomban a hallgatóságának. Az Úr akkor meghallgatta a kérését, és Eperjes Károly a legnagyobb művészeink közé emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!