karrier

2019.06.11. 20:00

A színpadon nyaral Kovács Gergő

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Kovács Gergő énekesnek idén nyáron is sok fellépése lesz. Komoly szerződései vannak, többek között felkérték, hogy énekeljen Szakályban a Kaposmenti Fiatalok Találkozóján, Váralján a Kuglóf Fesztiválon, továbbá Dunaszentgyörgyön, Kisvejkén, Felsőnánán, Zombán és Györén a Hajdina Fesztiválon. Népszerű előadó, több fellépése még egyeztetés alatt van.

Fotó: Beküldött kép

Ahogy fogalmazott, egészen kicsi kora óta énekel, ezért megtanulta, hogy ha a színpadon áll, akkor a közönség az első, és a dalok, amelyeket előad a publikumnak. Maximalista, ezért sokat gyakorol. Naponta akár két-három órát is, addig, amíg magáénak nem érez egy-egy dalt hangtechnikailag és persze érzelmileg is.

– A színpadon számomra megszűnik az idő. Sokszor észre sem veszem, hogy eltelt az egyórás műsoridő. A közönség velem együtt énekel, tapsol, táncol, és ez hatalmas élmény. A zenei pályán eltöltött huszonnégy év után már nincs bennem nagy lámpaláz, csak némi izgalom. Ez is csak talán amiatt, hogy ne szóljon közbe a „technika ördöge”, mert sajnos sosem alszik – mondta Kovács Gergő, akinek a felkérései miatt a többhetes megérdemelt nyaralásra, pihenésre az idén sem lesz ideje.

Egy-egy napos utazásokat tervez, de ha újabb felkéréseket kap, akkor azokat is átgondolja, mert számára mindennél fontosabb a színpad. Tősgyökeres szekszárdi, így nagy rajongója a szőlőtermesztésnek és a finom, minőségi szekszárdi boroknak. A szekszárdi borvidéken van a keresztszülei és a nagynénje telke, sokat segít nekik a kerti munkákban. Ezenkívül szeret biciklizni, futni, úszni, szaunázni. Nagy természetbarát, jó időben, ha az ideje engedi, egy helyi turistacsapattal túrázik.

Sztárrá válni munkával jár

Kovács Gergőtől sokan kérdezik, hogy mi a véleménye a tehetségkutató műsorokról, és megfordult-e már a fejében, hogy jelentkezzen legalább az egyikre. Ahogy lapunknak fogalmazott, tudatosan építi énekesi karrierjét, és bár lenne rá lehetősége, nem szeretne szerepelni ezekben a műsorokban.

– Soha nem jelentkeztem ilyen műsorokba, bár már megtörtént, hogy az egyik kereskedelmi csatornán futó műsor szerkesztője megkeresett, hogy nevezzek be. Az a véleményem, hogy a hirtelen jött siker nem tesz jót. Teljesen mindegy, hogy az ember milyen területen dolgozik, a ranglétrát mindenhol meg kell járni. Szerintem így van ez a zenei pályán is. Lépésről lépésre kell haladni, fejlődni. Így sokkal maradandóbban tudja értékelni az ember mindazt, amit elért a hivatása során. Én legalábbis így gondolom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!