szabad ostrom

2018.01.15. 12:11

Bocsánatot kért a szexuális zaklatások áldozataitól Catherine Deneuve

A francia sajtóban és a közösségi médiában is számos kritikát kapott, amiért egy nyílt levél aláírói között szerepelt, akik szerint a zaklatási ügyek elleni kampány túl messzire ment.

(FILES) This file photo taken on February 14, 2017 shows French actress Catherine Deneuve posing for photographers during a photocall for the film "Sage Femme" (The Midwife) in competition at the 67th Berlinale film festival in Berlin. Feminists and one of the women who accused fallen Hollywood mogul Harvey Weinstein of rape turned on French actress Catherine Deneuve on January 10, 2018 after she signed an open letter attacking the #MeToo movement for leading a witch-hunt against men. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL

Forrás: afp

A színésznő azt írta, sajnálja, ha megbántotta azokat, akik áldozataivá váltak a „förtelmes” zaklatási ügyeknek – adta közre az MTI.

Deneuve a múlt héten adta nevét egy száz befolyásos nő – köztük írók, előadók, tudósok – által aláírt nyílt levélhez, amely szerint a férfiakat hagyni kell, hogy szabadon „ostromolhassák a nőket”. Hangsúlyozták, hogy a „nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió”.

Feminista aktivisták azonban úgy értelmezték, hogy ezzel a hozzáállással Deneuve és a többiek trivializálják a szexuális erőszakot – ismertette a BBC News hétfőn. A Le Monde-ban megjelent levél azzal érvelt, hogy miközben a hatalmukkal visszaélő férfiak ellen törvényesen fel kell lépni, a feljelentgetések lassan parttalanná válnak.

Deneuve a vasárnapi Liberationban kiadott közleményében már sajnálkozását fejezte ki az áldozatoknak, akiket a Le Monde-ban publikál levél megbánthatott. „Ők, de csakis ők azok, akitől bocsánatot kérek” – hangoztatta a színésznő.

Borítókép: Catherine Deneuve 2017. február 14-én a 67 Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

AFP PHOTO / John MACDOUGALL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!