vizsgálják a körülményeket

2019.06.19. 20:15

Idős nőt ütött el Vilmos hercegék konvoja

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit elütött a Vilmos herceg és felesége gépkocsikonvoját kísérő motoros rendőr.

Britain's Prince William, Duke of Cambridge, (L) and Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, (R) attend on day one of the Royal Ascot horse racing meet, in Ascot, west of London, on June 18, 2019. - The five-day meeting is one of the highlights of the horse racing calendar. Horse racing has been held at the famous Berkshire course since 1711 and tradition is a hallmark of the meeting. Top hats and tails remain compulsory in parts of the course while a daily procession of horse-drawn carriages brings the Queen to the course. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

A Cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő Londonból Windsorba utazott hétfő délután a Térdszalag rend ünnepségére, amikor a baleset történt.

A nyolcvanas éveiben lévő Irene Mayor állapota súlyos, de stabil

- közölte szerdán a rendőrség.

A The Sun brit bulvárlap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy

a rendőr a forgalommal ellentétes oldalon haladva próbált utat biztosítani a hercegi pár konvojának, amikor a baleset történt.

A brit rendőrséget felügyelő testület vizsgálja az esetet.

Értesülve a balesetről

a hercegi pár „mélyen elszomorodott és aggódott”

- közölte egy szóvivő, hozzátéve, hogy személyzetük egy tagja meglátogatta a nőt és virágot vitt neki.

A hercegnő „szívélyes üdvözletét küldte Irene-nek és családjának, és kapcsolatban lesz velük a nő felépülése idején”

- mondta a szóvivő.

Januárban kórházi ellátást igénylő töréses sérüléseket szenvedett annak az autónak az egyik utasa, amely összeütközött a brit uralkodó férjének járművével. A 98 esztendős Fülöp herceget a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte baleset, amikor Land Rover terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval. Fülöp herceg nem sérült meg, és a baleset nyomán önként lemondott a gépkocsivezetésről, leadta jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!