utazó történelem

2018.01.24. 11:00

Költöznek Jackie Chan műemlékei

A kelet-kínai Anhuj tartományba, Pengpu városába költözteti át a tulajdonában lévő történelmi épületeket Jackie Chan hongkongi akciófilmszínész.

Forrás: AFP/Imaginechina

Fotó: Yang Yang

A Ming dinasztia (1368-1644) és a Csing dinasztia (1644-1911) idejéből való négy faépítményt Tiencsinből már át is szállították egy pengpui parkba.

A hajdani Huj kultúra építészeti jegyeit magukon viselő épületeket szétszerelve, konténerekbe rakva küldték el a parkba.

„A helyreállításukat követően az épületek itt jobb védelmet fognak élvezni, és a nagyközönség is láthatja majd őket”

- mondta Jang Su, a park egyik munkatársa.

A 333 hektáron elterülő parkot kifejezetten a Huj-stílusú épületek megóvására hozták létre. A páratlan szépségű házak, ősi szentélyek és árkádok jellemezte Huj-stílusú épületek többsége a mai Anhuj és Csöcsiang tartományokban található.

Jackie Chan 2013-ban két építményt, egy nem sokkal korábban vásárolt pavilont és egy operaszínpadot is egy szingapúri egyetemnek adományozott, éles vitát kirobbantva Kínában az ilyesfajta műemlékek megóvásával kapcsolatban.

Borítókép: AFP PHOTO / Imaginechina / Yang Yang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!