ragyogó karrier

2019.04.10. 13:08

Magyar származású autógyártóról készít filmet George Clooney

A filmsztár a filmet nemcsak rendezi, hanem valószínűleg ő alakítja a főszerepet is.

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

Clooney és Grant Heslov produkciós cége, a Smokehouse Pictures az MGM stúdióval kötött kétéves szerződést közös produkciók létrehozására. A DeLorean-film lesz az együttműködés első darabja. A produkció forgatókönyvének megírására Keith Bunint kérték fel.

Az anyai ágon magyar származású John DeLorean 1925-ben az autókészítés fellegvárában, Detroitban született. Mérnökként és autóipari menedzserként ragyogó karriert futott be, nevéhez fűződik a Pontiac GTO sportautó kifejlesztése. Ő lett a General Motors legfiatalabb vezetője.

Fotó: Greg Gjerdingen / Wikipedia

A hetvenes évek közepén megalapította önálló vállalatát. A DeLorean DMC-12 elnevezésű autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették halhatatlanná, de a cég alig egy évtized alatt csődbe jutott. Később kábítószer-csempészettel és csalással vádolták meg, de a vádak alól tisztázta magát.

DeLorean DMC-12 elnevezésű autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették halhatatlanná Fotó: Wikipedia

A Smokehouse produkciójában legutóbb a 22-es csapdája című tévésorozat készült el a Hulu amerikai streaming szolgáltató számára Joseph Heller világhírű regénye nyomán. A hatrészes széria május 17-én debütál Christopher Abbott, Kyle Chandler és Clooney főszereplésével. A sorozatot Clooney és Heslov executive producerként jegyezte, és mindketten két-két részt rendeztek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!